PDA

Zobacz pełną wersję : otwory do mocowania spojlera tylnej klapy civic coupe 5gen

Tompro
26-12-07, 20:12
Witam
Czy ktoś ma może wymiary lub mógłby zmierzyć gdzie mniej więcej od tylnej i bocznych krawędzi klapy należy wywiercić dziury w Civicu Coupe V gen. pod oryginalny spoiler.
Pozdrawiam
Tomek

Frydzio
26-12-07, 20:36
a nie masz zaznaczen pod klapa? powinny być

Tompro
26-12-07, 20:55
Dziękuję za naprowadzenie :) Faktycznie coś tam takiego jest i chyba nawet to co potrzeba. W sumie spojler kupiłem dopiero co i jeszcze musi dojść pocztą ale wolałem sie wcześniej upewnić co i jak, zeby nie zrobić sera szwajcarskiego ;)

ivan667
26-12-07, 21:38
a ja powiem tak. Wielu posiadaczy coupe na tym forum dalo by sie pokroic za klape bez spojlera a Ty chcesz go dziurawic :)

Tompro
26-12-07, 21:46
Na razie to sie dopiero przymierzam ;) Przyjdzie spojlerek na miejsce to przymierze i sie upewnie w tym przekonaniu czy go zakładać. Akurat cena nie była zła no i ze światłem stopu w dodatku. A oprócz tego we właściwym kolorze czyli camelia red :) A zawsze jak mi sie znudzi to moge zdjąć i do lakiernika zawieźć klape do zaspawania ;)

ivan667
26-12-07, 21:52
zrobisz jak bedziesz chcial bo to Twoj samochod i Tobie ma sie podobac.
Gdybym ja mial coupe nie zalozyl bym spojlera bo moim zdaniem linia nadwozia bez niego jest idealna a spoiler ja zakloca niepotrzebnie. Przemysl to i zrob jak czujesz. pozdro

Tompro
26-12-07, 21:56
Troche mi sie opatrzyła już goła klapa. A ostatnio inwestuje tylko w mechanike to tak pomyślałem, że może by coś optycznie zmienić ale tak delikatnie :) Także jeszcze przemyśle temat jak już spojlerek dotrze. Dzięki za rady i pozdrawiam

marcov
26-12-07, 21:56
a jaki masz kolor auta? bo jesli fiolet to sie chetnie zamienie:p

Tompro
26-12-07, 22:05
No fioletowy z tym, że już była malowana klapa kiedyś bo mi sie delikatnie kosz na śmieci a właściwie wystającą rurke zachaczyło nim sie nauczyłem do tyłu jeździć z przyciemnionymi szybami. I minimalnie sie lakiernikowi troche inaczej lakier dobrał, ogólnie nie widać ale ja to widze ;) Tylko, że nie ruszam tego bo za jakiś czas planuje nowy lakier na całości i usunięcie listew ochronnych z boków auta.

marcov
26-12-07, 22:12
i klapa przeszla kolo nosa :]

Karoles
27-12-07, 08:55
mnie tez sie nie podobal spojlerek na klapie a z okazji lekkiej kolizji zmienilem ja na bez i teraz sie ciesz ez pieknej czystej klapy :)

a zanim zaczniejsz wiercic np postaw go najpierw na klapie i zobacz jak wyglada, bo po co masz wiercic a za tydzien oddac do lakiernika i wydawac z 300zl
a ile dales za niego ?

Tompro
27-12-07, 12:14
Jeszcze nie dałem, bo przyjdzie za pobraniem 100zł + przesyłka. Plus taki, że kolor sie zgadza to nie trzeba lakierować. A lakiernika najdroższego mam za 150 zeta od elementu ale ostatnio sie trafił tańszy. Tylko zobacze jak brata golfa zrobi i wtedy pomyśle pewnie nad lakierowaniem całego autka i przeróbką paru rzeczy włącznie z tylnimi nadkolami.