Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : HONDA PRELUDE 2.2 V-TEC LPG sekwencja

tomekolszew
01-05-13, 20:00
Witam wszystkich,
Mam dylemat, w kupnie jest preluda 2.2 za 10 900zł, rok w kraju, przebieg 200k, bez instalacji gazowej, Silnik h22a5= 185km,
Wlasnie sie zastanawiam nad zakupem i załozeniem w niej instalacji gazowej typu stag 3000 , oczywiscie sekwencja. Obawiam sie tylko co do spalania.. aczkolwiek rozne sa wypowiedzi patrz\ac na necie. Dobrze by bylo zeby ktos sie wypowiedział kto miał z tym stycznosc.. :)
Moim zdaniem chyba nie ma duzej roznicy miedzy 2.0 134km a 2.2 185km, biorac pod uwage spokojna jazde.. bo oczywista jest sprawa jak sie ciśnie to i wiecej spali.. Szukałęm w google ale sa bardzo zróznicowane odpowiedzi, mam nadzieje ze mi cos wiecej podpowiecie ;)

Jesli pisze nie w tym dziale to proszę o wyrozumiałosc i o nie usuwanie tamatu..

Licze na szybkie odpowiedzi i z góry dziekuję za pomoc
Pozdrrawiam! ;)

KubEm
03-05-13, 13:19
Sam mam F20A4 133KM, instalacja gazowa zakładana rok temu, żaden wyczyn za 3-4k, tylko stag z valtekami (zaraz mnie wyzwą za to..) Do tej pory, żadnego, problemu. Przejechane 17k km i wszystko ładnie śmiga. Spalanie u mnie na poziomie 10l/100km (50/50 masto/trasa). Z tego co mówią chłopaki na preludeteampoland.pl H22 przy spokojnej jeździe pali tyle samo co 2.0 :) Więc śmiało można brać i ładować gaz. Do 3000 obrotów będzie jak w 2.0, potem to wiadomo, że będzie palić jak smok :D