PDA

Zobacz pełną wersję : Kable zasilania kierunkowskazu w lusterkach.

wO_OjTaS
25-12-07, 23:25
Witam, chce poprowadzic takie kable do lusterka, kto wie skad najlepiej wziac mase i 12v pociagniete do kierunkowskazu seryjnego ? W sensie, ktoredy poprowadzic przewody i czy wogole ja (laik) sobie z tym poradze.
Umiejetnosci manualne sa, ale wiedza o "okablowaniu" hani znikoma :]
Moze ktos juz to wczesniej robil.

Pozdrawiam
Wojtas

karpik85
26-12-07, 11:02
Minus to normalnie z masy drzwi, podłączysz do jakiegoś metalowego elementu, a plus pociągnij od lampki, która jest w błotniku. Żeby to zrobić profi to będzie trzeba rozwiercać kostke, która jest w drzwiach żeby przeciągnąć dodatkowy przewód.

wO_OjTaS
26-12-07, 11:10
czyli co, bez zdejmowania drzwi sie nie obedzie ? widzialem gdzies w tekstach jak przeciagnac kabel do podgzewania lusterek, wiec chyba bede musial posluzyc sie tym schematem.

A dostanei sie do kabli od seryjnego kierunku nie jest problemem ?

karpik85
26-12-07, 11:54
A dostanei sie do kabli od seryjnego kierunku nie jest problemem ?

Wydaje mi się, ze nie bo one przechodzą w pobliżu wiązki, która idzie do drzwi.

wO_OjTaS
26-12-07, 12:00
no ze tam gdzies idzie to wiem, ale pyatnie czy dam rade sie wpiac :] nawet wiem jaki kolor kabelka (doczytalem sie w instrukcji) ale czy uda mi sie to wykonac, dzisiaj sie okaze...

[ Dodano: Sro 26 Gru, 2007 ]
sorry ze 2 jedno pod drugim ale chce zeby ktos "zauwazyl" odpowiedz

EDIT

Wiec, najprostszy sposob by dostac sie do tych kabelkow, to odkrecic pare srubek z blotnika (przy skreconych kolach jest latwiej), odgiac go lekka i reka siegnac do kostki przy kierunkowskazie. By ja wyjac razem z zaroweczka przekrecamy wszystko delikatnie w lewo (albo w prawo:P) i wyjmujemy podobnie jak zaroweczki postojoweczki ;p
Wtedy mozna siegnac reka od strony drzwi i wyciagnac cala wiazke razem z kostka i zaroweczka. Wiazka jest krotka wiec nalezy robic to bardzo precyzyjnie i nie szarpac za mocno bo moze sie to zle skonczyc.

Ogolnie udalo mi sie ogarnac te kierunki :]

Ciesze sie jak dzieciak :aloha:

Pozdrawiam