PDA

Zobacz pełną wersję : wyłącznik powypadkowy gdzie jest to

vengador
25-12-07, 19:38
Witam.

Ja tu nowy i jeszcze nie ogarniam tego forum. Jestem w trakcie skladania hondy civic 3d 1998, do kupy, mam silnik d15z6 i GIGANT PYTANIE!

Gdzie do jasnej cho.... schowany jest ten awaryjny wyłącznik powypadkowy bo rozkrecem coraz bardziej środek i za chiny go nie widze :(

Dzieki wielkie za podpowiedzi, bo jak go nie znajde to nie odpale tej bestji i bede ją pchać po ulicach. Moj email vengador@wp.pl

Taz
25-12-07, 20:21
mowisz zapewne o wylaczniku wstrzasowym...a jest wogole cos takiego w hondach?? wiem ze w innych autach, np r megane jest, ale zeby byl w hondzie nie slyszalem...a jak by juz mial gdzies byc to szukal bym pod maska

Bodzlo
25-12-07, 20:50
Witam.

Ja tu nowy i jeszcze nie ogarniam tego forum. Jestem w trakcie skladania hondy civic 3d 1998, do kupy, mam silnik d15z6 i GIGANT PYTANIE!

Gdzie do jasnej cho.... schowany jest ten awaryjny wyłącznik powypadkowy bo rozkrecem coraz bardziej środek i za chiny go nie widze :(

Dzieki wielkie za podpowiedzi, bo jak go nie znajde to nie odpale tej bestji i bede ją pchać po ulicach. Moj email vengador@wp.pl

otwierasz schowek przed pasażerem ( najlepiej wychaczyć ) i po lewej stronie jest wyłącznik :)

Piotrek.
25-12-07, 21:19
Podłączam się pod temat.
O co chodzi z tym wyłącznikiem powypadkowym ? Po co ? Na co ? Itp.

Taz
25-12-07, 21:22
jest takie cos jak wylacznik wstrzasowy, po wypadku (analogicznie-wstrzasie) automatycznie odlacza zaplon i pompe paliwa...wlasnie dowiedzialem sie ze w hondach tez jest :speszony: ale w V genach jeszcze chyba nie bylo, tak?? czy tez jest ??

vengador
25-12-07, 21:23
Dziekuje Panie Bodzlo :piwo2: !!

Jutro go poszukam i wreszcie odpale malenstwo.
Tak wylacznik wstrząsowy nie wiedzialem jak to nazwac. Jest po to żeby po wypadeczku malutkim paliwo nie tryskalo po kontach i nie iskrzyło z czego sie da pod maską. A zazwyczaj po to żeby taki jak ja nie umiał go znaleść :]
:bicie:

Piotrek.
25-12-07, 21:27
Dzięki Panowie za wytłumaczenie ;)