Zobacz pełną wersję : Takie dziwoto
Sprawa ma sie tak wszystkie kierunki jak i awaryjne dzialaja normalnie tak jak powinny ale porobilo mi sie tak ze jak zamykam lub otwieram auto (z pilota) to migaja mi tylko kierunki po prawej stronie auta, a po lewej zaden !!! o co biega
Pewnie jakis ,,fachowiec'' gownianie polutowal/zaizolowal albo nie lutowal poprostu i kabelek sie odczepil(albo przegnil).
To logiczne. Od centralki alarmu odchodzą pewnie 2 kabelki. Jeden do prawego drugi do lewego. Skoro ten do prawego działa - winny jest ten do lewego. Problemu szukaj między centralką a kierunkami.
no dobra a gdzie tego szukac kolo bezpiecznikow? to bym sobie jutro poszukal tylko fajnie wiedziec gdzie
To oryginalna centralka alarmu czy oem?
Jeśli to nie jest oryginalna centralka - to jest tam gdzie montujący ją umieścił :)
A jeśli to OEM (ale patrząc na silnik - D14 raczej nie OEM) - to w Aerodecku jest w bagażniku z prawej strony, w liftbacku nie wiem.
makaveliooo
01-05-13, 23:22
mam dokładnie to samo :D ale nie zagłębiałem się w temacie, jak ogarniesz temat to daj znać. Ja mam alarm jakiś nie oem.
I ja także mam taki bajer ;) aczkolwiek u mnie przyczyna tkwi w pierdykniętej centralce (nie oem). Tak zostało i mryga lewą stroną do dziś :)
Jak jedna str. nie działa przez centralkę - zawsze można wykorzystać przekaźnik w działającej str. by działały obie.
Pewnie wszystko jest pod kierownicą wpięte w kable, zajrzyj tam coś się musiało odczepić.
Pewnie wszystko jest pod kierownicą wpięte w kable, zajrzyj tam coś się musiało odczepić.
szukalem wczoraj prawie wszedzie ale masz racje poszukam jeszcze raz dobladniej pod kierownica
takie dziwo ze sie chyba samo naprawilo albo jak cos gdzies poruszalem