PDA

Zobacz pełną wersję : Takie dziwoto

MutaFukas
30-04-13, 16:16
Sprawa ma sie tak wszystkie kierunki jak i awaryjne dzialaja normalnie tak jak powinny ale porobilo mi sie tak ze jak zamykam lub otwieram auto (z pilota) to migaja mi tylko kierunki po prawej stronie auta, a po lewej zaden !!! o co biega

IksDe
30-04-13, 19:05
Pewnie jakis ,,fachowiec'' gownianie polutowal/zaizolowal albo nie lutowal poprostu i kabelek sie odczepil(albo przegnil).

MikeFoto
30-04-13, 21:08
To logiczne. Od centralki alarmu odchodzą pewnie 2 kabelki. Jeden do prawego drugi do lewego. Skoro ten do prawego działa - winny jest ten do lewego. Problemu szukaj między centralką a kierunkami.

MutaFukas
01-05-13, 19:12
no dobra a gdzie tego szukac kolo bezpiecznikow? to bym sobie jutro poszukal tylko fajnie wiedziec gdzie

MikeFoto
01-05-13, 21:28
To oryginalna centralka alarmu czy oem?
Jeśli to nie jest oryginalna centralka - to jest tam gdzie montujący ją umieścił :)
A jeśli to OEM (ale patrząc na silnik - D14 raczej nie OEM) - to w Aerodecku jest w bagażniku z prawej strony, w liftbacku nie wiem.

makaveliooo
01-05-13, 23:22
mam dokładnie to samo :D ale nie zagłębiałem się w temacie, jak ogarniesz temat to daj znać. Ja mam alarm jakiś nie oem.

probestic
02-05-13, 07:42
I ja także mam taki bajer ;) aczkolwiek u mnie przyczyna tkwi w pierdykniętej centralce (nie oem). Tak zostało i mryga lewą stroną do dziś :)

jawasaki
02-05-13, 10:36
Jak jedna str. nie działa przez centralkę - zawsze można wykorzystać przekaźnik w działającej str. by działały obie.

Badman
02-05-13, 12:33
Pewnie wszystko jest pod kierownicą wpięte w kable, zajrzyj tam coś się musiało odczepić.

MutaFukas
03-05-13, 09:05
Pewnie wszystko jest pod kierownicą wpięte w kable, zajrzyj tam coś się musiało odczepić.

szukalem wczoraj prawie wszedzie ale masz racje poszukam jeszcze raz dobladniej pod kierownica

MutaFukas
08-05-13, 20:39
takie dziwo ze sie chyba samo naprawilo albo jak cos gdzies poruszalem