Zobacz pełną wersję : problem z amorkami (prosze o szybka pomoc)
tak jak w temacie mam taki problem kupilem takie amorki http://www.mts-technik.pl/2986/product/honda-civic-vi-mtsho001f , mam civic ej2 i po wyciagnieciu przodu i zdjeciu widelek okazalo sie ze te amorki co kupilem maja mniejsza srednice i widelkami nie da sie ich tak scisnac zeby sie trzymaly. Teraz doradzcie mi czy widelki z civic VI albo IV maja mniejsza srednice ?? i czy mi podejdzie .
Prawdopodobnie masz amortyzatory dedykowane dla 4 gena dlatego są mniejszej średnicy i nie da się ich zamocować w widełkach z 5 gen. Masz teraz dwa wyjścia: albo wymienić amortyzatory na takie które będą pasować do 5,6 gen, albo kupić widełki z civica 4 generacji. Z tym , że przy drugiej opcji będziesz miał większy zakres obniżenia. A, że tak jeszcze zapytam jaką masz średnicę amortyzatora u dołu w tym miejscu, w którym mocujesz go w widełki? Z tego co zmierzyłem to dla 5,6 generacji średnica amora mts wynosi około 42,2mm +- grubość farby. Jeśli masz mniej to pewnie przysłali ci zły komplet na przód nie do tej generacji.:)
kupilem nowy od prywatnej osoby . troche taniej caly zestaw przod i tyl. zamontowalem juz je na widelkach od 5g tylko niewiem jak to wytrzyma . jutro pojade na powolna przejazdzke i sie zobaczy , a osadzilem je troche nizej i zrobilem na widelkach troche wieksza szczeline zeby mozna bylo bardziej skrecic.
zrobione okolo 100km i narazie wszystko wporzadku :)
Lepiej zmien widelki zanim pękna. Bo o wypadek nie trudno.
Michalll_1991
09-06-13, 13:14
koszt widełek , 40-50 pln ?? koszt wypadniecia z drogi gdy jednak amor wyjdzie z widełek , wiekszy?