PDA

Zobacz pełną wersję : jak to jest z v-tec'em VI gen?

szarmx
25-12-07, 11:15
witam.

2 dnie temu sprzedalem swoja hanke hb z 92 r.
Do tej pory interesowalem sie tylko 5 gen, o 6 nawet nie chcialem myslec ze wzgledow stylistycznych jak i finansowych.
Jednakze doroslem :), odkladalem kase, sprzedalem swoja hanke i nosze sie z zamiarem kupna civica v-teca. Spodobala mi sie wersja coupe VI gen.

jesli chodzi o V gen to nie mam watpliwosci, ale powiedzcie mi moi mili czy V-tec 1.6 (125 KM) VI generacjii na na pokrywie zaworow napis "V-tec" tak jak to ma V generacja czy w tych modelach juz tego nie ma?

podaje link do ogloszenia ktore "zmusilo" mnie do wszczecia tego tematu.

http://allegro.pl/item284201480_honda_civic_coupe_1_6_v_tec_klima_ok azja.html

niby to 1.6 Vtec 125 KM, cena taka sobie, jak na to wyposarzenie niska, widac ze autko do poprawek lakierniczych ale drazni mnie fotka silnika i brak tego jakze by inaczej - pieknego wytloczenia "Vtec" :)

pomocy!!

vtec
25-12-07, 11:33
"V-tec"

VTEC :bicie: za kare :kucaj do miecza:

O ile mi wiadomo który to vtec,a który nie, dojdziesz po numerze silnika :P (chyba)

Lcfr
25-12-07, 11:37
po numerze silnika bedzie najłatwiej dojsc....

bo były i pokrywy z napisem i bez...
temat juz sie przewinał na forum-jak poszukasz to tam chyba wiecej napisalei (chociaz jak pamietam dotyczyło to chyba 5 gena...)

dziadu
25-12-07, 11:40
Poza tym na tym obrazku widać zawór vtec jeśli się nie mylę... (przy pokrywie zaworów w górnym lewym rogu)
Albo masz też tabliczkę znamionową w tym przypadku jest czerwona, tam masz kod silnika, a który z silników jest vtec-iem to już masz tutaj: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=25310

havok
25-12-07, 11:47
Poznasz też po kolektorze ssącym. W tej aukcji jest właśnie taki, jaki był w d16y8.

szarmx
25-12-07, 12:00
dzieki wielkie koledzy.
co sadziciw w ogole o tej aukcji. skoro to taka "OKAZJA" to zapewne nic nie warta prawda :)
zreszta to temat chyba do hydeparku wiec nie chce dostac warna dlatego raz jeszcze wielkie dzieki

honda rulez :aloha:

sz3rsz3ń
26-12-07, 14:12
Nr silnika ...jeśli jest D16Y8 to sprawa jest jasna ... nie dziwię się wątpliwościom bo sam szukałem i paru mi sie trafiło takich co sądzili że skoro 1,6 to jest tam 125 koni ...a tu zonk ... D18Y7 ... no a jeśli nie chce ci sie zaglądać pod maskę to oblookaj tabliczkę z rozmiaróką opon po wewnętrznej stonie ramy drzwi kierowcy.... jeśli tam jest 185/60/14 to masz vtec'a a jeśli 175/65/14 to vtec'a brak ....najprostrza metoda moim skromnym zdanie..... mało fachowa i amatorska ale wystarcza.... a wybór pochwalam :afro:

Lcfr
26-12-07, 15:37
co sadziciw w ogole o tej aukcji. skoro to taka "OKAZJA" to zapewne nic nie warta prawda :)
:
trzeba wszystko sprawdzic.... a moze akurat? :)
jak bys szukał w 5 genie to będę miał niedługo chyba u znajomka(pewne pochodzenie) d16z6 w qpecie....
jak cos to pw