Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zamykanie z pilota, nie działa - demontaż zamka

michaus
29-04-13, 21:25
Cześć,
mam problem z zamykaniem drzwi z pilota, z klucza działa bez problemu a z pilota stęka siłownik i nie ma siły wypchnąć i pociągnąć druta od zamykania. Sam siłownik rusza się tylko jak mu przyjdzie druta ciągnąć albo odciągać to wymięka. Kiedyś wyczytałem na tym forum, że wina tkwi w korozji zamka - tu przy zatrzasku na boku. Pisali wtedy, że trzeba WD psiuknąć i będzie śmigał.
Jak pisali tak też zrobiłem, dostałem się do środka z nadzieją, że wyjmę cały ten zatrzask a tu guzik. No więc psikłem w środek tam gdzie widać było rudą i bez zmian.
Widziałem tam dużą kostkę z dwoma chyba przewodami, to jest moduł centralnego tak ? Oczywiście go zakryłem, żeby woda się nie dostała do elektryki.
Psiuknąłem bez wyjmowania bo nie dałem rady. Tam jest drut co idzie do zewnętrznej klamki i nie wiem jak go odczepić bo byłoby zdecydowanie lepiej zlokalizować korozję.
I jeszcze, teraz skręciłem ten zatrzask do drzwi i nie zawsze działa, tzn. jak otworze zew. klamkę to wtedy da się rygiel od zamykania wewnątrz i do góry i do dołu pociągnąć a jak puszcze klamkę to lipa.. Czasem trafi się że przez przypadek dobrze zadziała... Jakieś pomysły ?
Pomożecie ?