Zobacz pełną wersję : Car Audio 130mm do przodu?
Witam, mam okazję za grosze kupić świetny zestaw głośników, a przód mam strasznie zajechany...
Tylko jest problem bo w std podobno mamy 160mm a zestaw który mogę mieć to 130mm i pytanie jak to tam wsadzić?
Jakiej marki ten zestaw? Poza tym ja bym nie zmieniał wielkości głośników z przodu. To jest moja opinia.
Kolego Photo 13ski mozna zamontowac do sluchania ojca rydzyka i radia Maryja a jak bys chcial posluchac normalnej nuty to polecam glosniczki takie zeby w RMSie mialo te 100W i doradzil bym przeprowadzic grubsze przewody.do glosniczkow zawsze mozna dokupic dystanse bo ori HANI maja 160 a dostepne na allegro i w sklepach maja 165. Ja osobisci mam Hertz dsk 165 w RMSie maja 100w a na tyl wrzucilem JBL GTO 938 100W rms wymienilem kabelki glosnikowe na grubsze i taki zestaw hula wystarczajaco. gdybys podja sie wyzwania zmiany kabelkow to do przeciagniecia przez to gume co od nadwozia do dzwi idzie polecam uzycie drutu wiazadelkowego baaardzo ulatwi robote.
Lepiej niech wygłuszy drzwi dobrze i zamontuje dystanse. głośniki 16cm i zagra to lepiej. głośniki z tyłu np na półce to porażka.
Osobiście odradzam głośniki na półce tylnej. Poprzedni właściciel mojej hanki zamontował głośniki w półce tylnej i od tej pory siłowniki mu klękały bo półka warzyła z 6 kg...
Dlaczego w półce głośniki to porażka. W sumie to zależy jak kto muzy słucha i co go usatysfakcjonuje. Wiadomo ze z 13ek żadnego basiku nie będzie a wmiare dobra elipsa będzie dawała rade. Fakt siłowniki klękają momentalnie. W mojej po zamontowaniu głośników jeszcze było spoczko a jak dołożyłem (fabryczny) spojler to w chłodniejsze dni klapa opada.
Ja te 13cm wsadził bym na tył zamiast org. A do przodu kupił coś większego.
Co do głośników w tylnej półce - na ogół opinia jest negatywna, ale to jest najlepszy kompromis pomiędzy ceną głośników w półkę ,a dobrym zestawem przednim który i tak nie dorówna dźwiękiem tych z tylnej półki - jak ktoś zrobi to z głową za 100-200zł może mieć lepszy efekt jak głośniki na przód za 500zł
Poczytaj sobie gdzie powinna być muzyczna to zrozumiesz, że półka to najgorsza opcja. W półce to w sejko możesz sobie montować. Z przodu bodajze 10tki masz w sejko i sporo rzeźby z boczkami że wstawić 16stki.
da sie ;D ja upchełem z przodu dobre 17 :) bo takowe miałem z 2 auta :P
dystanse 165 :) i mała rzeźba ich :) efekt wyśmienity z porównaniem do org głośniczków ;) na dniach podłącze to pod wzmaka :) na kablach Hollywood i zobacze różnie :)
a trzynastki to dla dziadków którym wystarcza ogólnopolskie radio :P
Tak czytam i wiecie co nie zgodzę się z tym, że 13to g**no.... Bo jeśli zamontujesz naprawdę dobre 130mm powiedzmy górna półka zestaw odseperowany z wymainą kabli i wg to zwykle 165mm nie zagra na tym samym poziomie chyba, że słuchacie muzyki gdzie poza bassem nic nie ma to ok ;)
Sorry ale z 16tek nie ma zejścia więc nie wiem o co Ci chodzi z basem :). wejdz na strefacaradio.pl i poczytaj to zrozumiesz dlaczego nikt 16stek nie montuje :).