PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z autem EJ8

ethi
29-04-13, 14:54
Witam, Dziś odkręciłem parówę, map sensor i odłączyłem dwie wtyczki mianowicie od map sensora i ten czujnik co w parówie jest zamontowany. Po złożeniu wszystkiego do kupy pojawił się problem...
Auto odpala i wszystko jest o.k działa tak jak powinno lecz gdy dodam gazu to obrotomierz nie reaguje dopiero po mocniejszym wciśnięciu gazu ale i tak się przycina. Co mogło się stać? I auto nie chce przełączyć się na gaz. Prędzej działało wszystko...

ma1ster
29-04-13, 15:16
na gaz się nie przełącza jeśli nie ma podane sygnału obrotów, a u Ciebie zdaje się ten sygnał zanika, możliwe że nie łączy wtyczka przy aparacie zapłonowym, lub też w miejscu wpięcia się przez gazownika kabel skorodował i nie łączy, to pierwsze miejsca do przeglądnięcia...

ethi
29-04-13, 16:12
Zaraz pójdę sprawdzić... Obroty na silniku są o.k na obrotce czasem złapie obroty na luzie a czasem nie pokaże nic i po prze gazowaniu i trzymaniu na wyższych obrotach pokazuje i nagle skacze obrotka a obroty na silniku ładnie trzyma. Możliwe jest gdzieś że woda w jakis styk się dostała? Bo padało jak grzebałem w aucie.

ethi
29-04-13, 21:04
Problem rozwiązany... Wypieła sie trochę wtyczka od aparatu zapłonowego....