PDA

Zobacz pełną wersję : Głośne strzelanie z koła .Prosze o pomoc w diagnozie.

Smolar
28-04-13, 23:10
Witam.Otóż dzis zachciało mi sie ,,ostrzej" ruszyc i no i cos sie wyrąbało ...
Otóż tak,auto rusza,do tyłu do przodu bez problemu,ale coś mocno zaczęło strzelać,tak jakby przeskakiwac w prawym przednim kole,przeskakuje nawet w momencie jak jest luz :(,a do tego zaczał gdzieś kapać olej,było już ciemno wiec na diagnoze za pózno.

Jeżeli to byłaby półoś to auto nie powinno wogóle ruszyc(skrzynia bez szpery) ,jestem ciekaw ,niewiem czy przegub by dawał taki objaw? Jeśli tak to chyba raczej wewnetrzny,czy może mechanizm róznicowy:(??
Macie jakieś sugestie?

Z góry dzieki za podpowiedż:)

slayerek
29-04-13, 11:03
jak tylko prz yskrecie strzela to przeglub na 80%

Smolar
29-04-13, 21:33
Ogółem sprawa wygląda tak, powoli dzis pojezdzilem pierwsze odpalenie i pare razy w tyl i przod i na skreconych kołach w lewo mocno strzelało.Potem podnioslem auto na lewarku najpierw strone która wydaje mi sie ze cos sie stało,koło w górze,luz wrzucony i koło obraca sie pare o pare stopni i dalej ni uja,tak jakby bylo na biegu:( auto odpalilem,koło w górze(brak szpery) bieg wrzucony i nic,kolo sie delikatnie ruszylo i stawialo opor i nie chcialo sie zakrecic wiecej niz tak jak reką próbowałem,podnioslem dla pewności druga strone i to samo.Nastepnie pojechalem na jazde próbną pomalutku auto ruszyło normalnie,na prostych kołach cisza,ale przy skretach w jedna i druga strone slychac jakies skrzeczenie,pomalutku jak jechalem i skreciłem to czuc normalnie ze cos stawia opór :(

Obstawiacie tak jak ja że poszedł mechanizm róznicowy?