PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek

markowski
23-12-07, 23:31
Mam taki problem ,nie jestem jeszcze kumaty w tych sprawach ,wiec pytam się doświadczonych osób na tym forum,posiadam honde civic 93r sedan,właśnie wymieniłem alarm na nowy,alarm jest z centralnym zamkiem ,na starym alarmie przestały mi się otwierać drzwi z pilota i zamykać ,kluczykami owszem idzie,co muszę sprawdzić i gdzie ewentualnie i co jeszcze będzie do wymiany,bo już sam niewiem,czytam tu wiele postów ale mało sie dowiedziałem ,może mi ktos tu mądry pomoże.Wesołych i pogodnych świąt.

gruszkin
24-12-07, 02:08
mam to samo i wydaje mi sie ze prowadnice sie zacieły itp. albo costam gdzies elektryka,kabelki,cos,

wO_OjTaS
24-12-07, 08:21
mam to samo w 3D, jutro rozkrecam dzrwi, zobacze co i jak, stawiam na silownik ktory nie daje rady od mrozu (przynajmniej u mnie), bo instalacja jest sprawna slychac jak silownik "chce, ale nie moze"... dma znac co i jak, poki co mecze sie z kluczykiem...

Wesolych Swiat

Wojtas

ajro
24-12-07, 09:32
A wg mnie to wygląda na to że masz centralny nie podłączony do autoalarmu, i stąd twoje problemy, nigdy alarm nie ma centralnego jest tylko wyjście sygnału na centralny zamek. Przynajmniej tak było do niedawna.

Zienciu PL
26-12-07, 22:24
Ja mam ten sam problem co wO_OjTaS
Na mrozie centralny nie otwiera .
wO_OjTaS sprawdziłeś juz co jest przyczyna
Podziel sie doswiadczeniami
DZIEKI ;)

gruszkin
26-12-07, 23:51
no ja tak mialem ale w koncu juz zamek sie poddał, pewnie silniczki sie spaliły:( :( :(

wO_OjTaS
27-12-07, 08:33
Ja mam ten sam problem co wO_OjTaS
Na mrozie centralny nie otwiera .
wO_OjTaS sprawdziłeś juz co jest przyczyna
Podziel sie doswiadczeniami
DZIEKI ;)

Siemka !

Wiec, zdjalem tapicerke z drzwi po obu stronach i zeby wytracic wode z mechanizmu (silniczek i prowadnice) potraktowalem wszystko WD40 (zloty srodek;p)... powiem tak...

POMOGLO !!

Central smiga az milo i przy okazji jest zakonserwowany.

Pozdrawiam
Wojtas

civicmag2
27-12-07, 19:31
wyglada na to ze, brak impulsu od alarmu do centralnego. U mnie jeden kabelek byl odlaczony i cent. nie dzialal. teraz jest ok przy okazji przesmarowalem ciegna i zamki.
jak jestes z lodzi w wolnej chwili moge podjechac i tobie pomocnp;sobota. :aloha:

piroman
27-12-07, 19:37
Epidemia jakaś czy co?? ;) Mi też przestał w tamtym miesiącu działać central jak były mrozy. Przedtem było jeszcze trochę słychać jakby siłownik nie dawał rady ale teraz już nic nie słychać :/ Na pewno czeka mnie rozbieranie drzwi ale na razie zimno więc sie do tego nie spieszę tym bardziej, że autko stoi pod chmurką

wO_OjTaS
27-12-07, 22:25
ja mysle ze to raczej aura a nie epidemia :P w dzien plusowa temperaturka, odstawiamy autko "pod chmurke", szybki zaczynaja sie "pocic" potem to sobie zlatuje w dol do wnetrza drzwi (bo nikt mi nie powie ze Hanki sa super szczelne, szczegolnie przy szybach :P) a w nocy gdy na termometrze kreska robi sie niebieska wszystko zaczyna zamarzac. I masz babo placek :bicie:
Mysle ze lepiej naprawic teraz kiedy w pudelku zwanym telewizorem mowia ze bedzie w miare cieplo przez kolejne 2 dni. Bo jak przyjda mrozy to :djablek: bedziecie sie wnerwiac.

Pozdrawiam
Wojtas

markowski
29-12-07, 22:45
Nim coś zaczniecie rozbierać to najpierw sprawdzcie bezpieczniki,ja już miałem rozbierać drzwi,ale coś mnie podkusiło i sprawdziłem bezpieczniki no i dwa miałem wywalone,dwie 20 były przepalone,włożyłem i centralny mi zadziałał.