Zobacz pełną wersję : B18c4 regeneracja głowicy
W związku z brakiem ciśnienia na 1. cylindrze czeka mnie regeneracja głowicy (robiłem próbę olejową). Teraz seria pytań:
- gdzie w okolicach Wrocławia lub generalnie w dolnośląskim zrobią to profesjonalnie i bez nadmiernego obciążenia mojego budżetu ?
- czy konieczna jest wymiana prowadnic zaworowych ? będę chciał wymienić zawory wydechowe i regenerować/ wymienić gniazda zaworowe.
- kupno zaworów tylko w ASO czy istnieją alternatywne źródła (OEM oczywiście) ?
Na co jeszcze warto zwrócić szczególną uwagę ? Auto ma przejechane 230k km, jeździ na LPG.
Marcin2000
27-04-13, 17:46
Wymienić głowicę?
karolzales
27-04-13, 20:51
W związku z brakiem ciśnienia na 1. cylindrze czeka mnie regeneracja głowicy (robiłem próbę olejową). Teraz seria pytań:
- gdzie w okolicach Wrocławia lub generalnie w dolnośląskim zrobią to profesjonalnie i bez nadmiernego obciążenia mojego budżetu ?
- czy konieczna jest wymiana prowadnic zaworowych ? będę chciał wymienić zawory wydechowe i regenerować/ wymienić gniazda zaworowe.
- kupno zaworów tylko w ASO czy istnieją alternatywne źródła (OEM oczywiście) ?
Na co jeszcze warto zwrócić szczególną uwagę ? Auto ma przejechane 230k km, jeździ na LPG.
w Białymstoku mają ful serwis głowic i cena dobra
"Moto-Szlif" Firma Handlowo-Usługowa Wojciech Zubrycki
tel. 85 653 22 31
polecam robili mi głowice do cytryny wszystko git, zadzwoń i cię pokierują jak wyślesz głowice to będzie wiadomo czy zawory są ok , jeśli nie to dadzą ci znak . Profesjonalna obsługa wiedzą co robią
alternatywa to cal a głowica pytaj na forum w dziale giełda
Tylko, ze kupując nową można trafić większego bubla niż się ma teraz :P
Lepiej oddaj swoją specom, pomierzą,obrobią i będzie git.
Dzięki za odpowiedzi, wymiana raczej nie wchodzi w grę, raczej ciężko będzie znaleźć coś w bdb stanie.
Nadal będę szukał czegoś bliżej Wrocławia, i nadal chciał bym poznać odpowiedzi na pozostałe pytania.