Zobacz pełną wersję : ostrzeżenie dla fanów chińskich podróbek
Poniżej zdjęcia mojej chińskiej naby. Z wyglądu 1:1 co momo.
http://bartekkrawczynski.com/honda/n1.jpg
a tak wygląda dół po dwóch sezonach letnich
http://bartekkrawczynski.com/honda/n2.jpg
i z drugiej strony
http://bartekkrawczynski.com/honda/n3.jpg
jak widać zrobiona z solidnego materiału była, pewnie jeszcze jeden sezon i na którymś zakręcie pojechałbym prosto :)
nie wygląda to za dobrze, mogło by się skończyć tragedią.
ale przeciez kierownice trzyma wieloklin a to ustrojstwo jest do wylanczania kierunkowzkazow czy sie myle
sacrosaint
27-04-13, 17:47
ale przeciez kierownice trzyma wieloklin a to ustrojstwo jest do wylanczania kierunkowzkazow czy sie myle
Ale to, że w takim miejscu się zjebała, znaczy, że reszta jest tej samej jakości i w każdej chwili mogło coś innego się stać. Ciekawe tylko, czy strefa zgniotu by zadziałała, czy naba wbiłaby się w płuca kierowcy...
dokladnie tak jak mowisz to jest tylko do odbijania kierunkow przy zakretach. a jak byly takie najprezenia na te elementy to caly wielkolin musialby byc zle skrecony aby te zapadki przejmowaly napiecia z kiery.
Infi, raczej to nie jest kwestią tego że było za mocno przykręcone. Wiem że to jest tylko do łapania kierunków ale otwór na wieloklin i te wypustki to jest jeden i ten sam kawalek materiału, jak zaczęło tutaj pękać to dam sobie głowe obciąć że z czasem poszłoby to w górę w mocowanie wieloklinu. Ja nie napisałem tego wątku żeby powiedzieć że ludzie którzy kupują chińskie rzeczy to jacys frajerzy czy coś bo nie uważam tak ale żeby poprostu zwracali uwagi na takie rzeczy. Teraz uwazam że na niektórych częściach nie warto oszczedzać 50-100zl. Po prostu nie spodziewałem się czegoś takiego i myślę że te osoby które mają takie naby powinni je sprawdzić. Sam 2 lata temu myślałem że to jest mocne i wystarczające. Jak widać nie. Sam ten materiał ma wygląd jak takie " stare aluminiowe łyżki do zupy" ale nie jest lekki więc to jakiś dziwny stop, wygląda jak jakiś odlew. Dla porównania np w nabie mugena to wygląda zupełnie inaczej, tam ten materiał wygląda tak samo jak seryjne mocowanie kiery. Gołym okiem widać że w mugenie i serii jest podobny materiał, taka błyszcząca stal a tutaj jakiś ulepiony stop. 2 lata temu to się nad tym nawet nie zastanawiałem a naba była kupowana w sklepie mtuning.pl za coś ok 89zl jak dobrze pamietam.
ale ja napisalem tylko ze caly wieloklin musialby byc zle zmontowany zeby naprezenia wchodzily na wypustki od kierunkow. nie pisalem nic o tym ze to jakis *****isty towar itp. ja mialem nabe tez jakas zwykla jezdzlila u mnie 3 lata i po sciagnieciu wygladala jak nowka. wiec opcje sa 2 , wada jakas produkcyjna, zle obrobione wejscie wieloklinu przez co zamiast tam naprezenia byly na styku odboi kierunkow.
możliwe, cholera wie :confused:
Ale to, że w takim miejscu się zjebała, znaczy, że reszta jest tej samej jakości i w każdej chwili mogło coś innego się stać. Ciekawe tylko, czy strefa zgniotu by zadziałała, czy naba wbiłaby się w płuca kierowcy...
Jakby jechał bez pasów to na pewno strefa zgniotu by nie pomogła... Lecąc w pasach nie ma opcji nadziania się na nabę, a jak już w razie dzwona zdążysz dolecieć na taką odległość to raczej nic nie pomoże.
Pomijając jakość etc. naba poszła w miejscu gdzie normalnie nie działają praktycznie żadne siły, dziwne, fakt faktem ulepiona musi być z gówna :P