Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwny stuk przy skęcie w lewo cofaniu

sulphur
25-04-13, 21:41
Witam mam nastepujący problem podczas skrętu w lewa stronę mam jden pojedyńczy stuk jakby gdzies z podwozia samochodu przy kierowcy, dodam ze jestem około 7 miesięcy po regenracji maglownicy więc myśle że to nie ten problem, dodatkowo stuk jest nie regularny nie zawsze się pojawia, zamierzam wymienić klocki moze to od nich problem może cos z kopytem przy okazji wyjdzie i wymienic prawy przegub tak wiem ze to nie z tej strony ale na mocno sk©econych kołach w lewo delikatnie tyrkocze, jdnak uważam zę w przypdku tego pojedyńczego stuku żadna z tych wymian nie pomoże, co moze być przyczyną coś nie tak z amorytyzatorem (chociaż na dziurach nie stuka), a własnie problem pojawia się jeszcze np przy cofaniu ale pochyłym honda stoi przodem lekko w dół i wycofuje sk©ecając kołami w prawo o dziwo i ten stuk się powtarza, tak jakby spręzyna sie rozpręzyła czy coś takiego nie wiem jak to okreśłić gdzie szukać przyczyny czy to jakis sworzeń, nie znam sie na tym dobrze u mechanika bylem puknęlo przy nik kilka razy podczas jazdy ale tez nie był w stanie tego zdjagnozowac, dodam ze byłem na stacji autodiagnostyki, facet wlazł pod auto i tez nic nie stwierdził, jak dojśc do tego co to, mozę mieliście podobny problem, albo jakies sugestie co to może być z góry dziękuję. O dziwo dodam jeszcze ze czasmi jak auto jest na luzie soti na równej powierzchni i je delikatnie popchę to tyłu to czasmi ten stuk równiez się pojawia. Jeszcze dziwna rzecz ze na ten stuk jakby miała wpływ pogoda zzaczelo się jesienia tamteo roku, zima wszystko ustalo a teraz znów jak cieplej zaczynają się stuki. Civic 97 v-tec, a przy okazji ktoś z łodzkiego do nrapwy czegoś takiego moze jakiś namiar