Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem ze światłami cofania, kierunkowskazami i kontrolkami

Ptah
22-12-07, 23:36
Witam wszystkich serdecznie!
Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Montowałem dziś czujnik parkowania w Hondzie Civic 1,4iS z 1998 roku. Niestety popełniłem błąd przy podłączaniu i wywaliło mi światła cofania i dodatkowo kierunkowskazy. Sprawdzałem bezpieczniki i te, które są odpowiedzialne za światła cofania i kierunkowskazy są dobre. Zgłupiałem, bo nie wiem co zrobić. Dodatkowo, jak przekręce kluczyk w stacyjce nie zapalają się kontrolki (oprócz kontrolni akumulatora i stacyjki - zielonej) reszta nie świeci. Co to może być? Jeśli ktoś zechciałby mi pomóc, będę bardzo wdzięczny, bardzo zależy mi na czasie, bo muszę przygotować aukto do ślubu, a tu taki kiks.
PZDR

skolopendra
23-12-07, 13:59
Sprawdzałem bezpieczniki i te, które są odpowiedzialne za światła cofania i kierunkowskazy są dobre.

cudów nie ma ,wiązki raczej nie popaliłeś :d a zwarcia nie ma bo wybijało by w dalszym ciągu
sprawdź wszystkie bezpieczniki !! za pomocą miernika
a w pierw odepnij ten czujnik

Ptah
24-12-07, 01:49
Miałeś rację skolopendra - cudów nie ma...
Postsnowiłem - w akcie desperacji - "polecieć po wszystkich bezpiecznikacj" i udało się... Ku mojemu zdziwieniu, był taki jeden w górnym rzędzie, po wymianie którego wszystko zadziałało...
Dzięki za zainteresowanie. Będę z radością rozpoznawał Twój nick
PZDR