PDA

Zobacz pełną wersję : dziwne stukanie

Mr.B
25-04-13, 13:07
Witam, od jakiegoś czasu zauważyłem że podczas toczenia się na luzie np dojazdu do świateł przy już bardzo małej prędkości, coś stuka chrabąszczy w przednim prawym kole, mocniej przy delikatnym dotknięciu hamulca. Jak podniosę samochód na lewarku i zakręcę kołem tego nie słyszę wiec albo to ukazuje się przy obciążeniu albo nie wiem. Ciężko to zlokalizować hmm może ktoś miał podobny problem a może to tak ma być ? Dodam że auto posadzone na gwincie także trochę w innej pozycji wszystko pracuje :) Na pewno ma to związek z częściami które się obracają podczas jazdy bo to wydaje właśnie taki cykliczny dzwięk.... Przy większej prędkości tego jak by nie ma lub nie słychać lub podczas przyspieszania... Macie jakieś pomysły na ten problem ?

Saiti
25-04-13, 13:18
Tak - klocki Ci trą o tarcze bądź osłona tarczy hamulcowej. To sprawdź, na 90% trafiam z diagnozą.

Mr.B
02-05-13, 13:06
możliwe że to były klocki tzn stukały czy coś... rozebrałem przeczyściłem posmarowałem smarem miedzianym wynik przestało stukać i nawet piszczeć przy hamowaniu tylko dodatkowo zmieniłem felgi ale to chyba nie miało za wiele wspólnego ....