PDA

Zobacz pełną wersję : co to za wtyczka?

rasco
21-12-07, 20:54
http://img207.imageshack.us/my.php?image=200712211018jw7.jpg

co to jest? dokladnie to to co wisi ta wtyczka.. :d i to co jest to po prawej u gory ten wtyk zolty?

http://img515.imageshack.us/my.php?image=200712211019fj0.jpg

i to, biala wtyczka?

Caingorn
22-12-07, 01:19
Wiązke w aucie masz ful wypas i mase wtyczek do róznych urządzeń takich jak tempomat, wspomaganie, abs, klima, elektryczne szyby, lusterka, szyberdach...itp

rasco
22-12-07, 08:24
to ja wiem :) ale wlasnie chce sie dowiedziec do czego akurat te sa :chinczykk: bo np: klima mi nie dziala.. i nie wiem czy gdzies nie podpieta jest czy cos bo mechanik mowil ze elektryka trzeba :P najlepiej jakbyscie powiedzieli gdzie idzie wiazka kabli od klimy to reszte sobie sam zrobie :d

a jeszcze dwa po prawej stronie niebieskie wtyki pod schowkiem to do podpiecia kompa tak?

Lcfr
22-12-07, 10:10
raczej ciężko bedzie tak to okreslic
tam jaest sporo wtyczek ;0
i trudno cos tak ze zdjecia stwierdzic
jak juz szukasz konkretnie to manual/haynes i po kolorach kabli cos dojdziesz

Verbatig
22-12-07, 12:24
mam cześciową odpowiedź na Twoje pytanie odnośnie tej pierwszej dużej wtyczki 4 wtykowej ze zdjęcia co wisi przed skrzynką. Otóż po minime i założeniu u mnie wiązki z b7 okazało się że po przekręceniu kluczyka rozrusznik nie kręci- nie dostawał plusa ze stacyjki- po przemierzeniu instalacji okazało się że prąd ze stacyjki leciał do tej właśnie wtyczki- i po zmostkowaniu prawego górnego pinu z prawym dolnym pinem patrząc od czołą wtyczki- rozrusznik zaczął normalnie kręcić ze stacyjki :aloha: Ja obstawiam że jest to wtyczka do jakiegoś zabiezpieczenia-ja poprostu wyciągam kabelekmostkujący i już nikt nie odjedzie chyba że pomyśli ;)

I jeszcze mały Edit: żółty wtyk to prawdopodobnie poduszka, a mały kabelek raczej nie wiem- a antene masz podpiętą??

Cookee
22-12-07, 18:10
tak poza tematem na zdjecu widac jak CI pompa od sprzegla cieknie:D :d

MacK
22-12-07, 21:58
tak poza tematem na zdjecu widac jak CI pompa od sprzegla cieknie:D :d
dokładnie, właśnie miałem pisać :aloha:

ta żółta wtyczka to będzie od układu SRS

qba1983
23-12-07, 17:02
ta żółta wtyczka to będzie od układu SRS
tak , ale kolega nie pokazuje nam zoltej wtyczki(nie o ta mu chodzi, obejzyj jeszcze raz zdjecie... ;)

dymek
24-12-07, 00:13
Strzelam że pierwsza wtyczka jest od tempomatu. U mnie też jest taka niepodpięta.

szczypior88
03-03-10, 22:35
mam cześciową odpowiedź na Twoje pytanie odnośnie tej pierwszej dużej wtyczki 4 wtykowej ze zdjęcia co wisi przed skrzynką. Otóż po minime i założeniu u mnie wiązki z b7 okazało się że po przekręceniu kluczyka rozrusznik nie kręci- nie dostawał plusa ze stacyjki- po przemierzeniu instalacji okazało się że prąd ze stacyjki leciał do tej właśnie wtyczki- i po zmostkowaniu prawego górnego pinu z prawym dolnym pinem patrząc od czołą wtyczki- rozrusznik zaczął normalnie kręcić ze stacyjki :aloha: Ja obstawiam że jest to wtyczka do jakiegoś zabiezpieczenia-ja poprostu wyciągam kabelekmostkujący i już nikt nie odjedzie chyba że pomyśli ;)

I jeszcze mały Edit: żółty wtyk to prawdopodobnie poduszka, a mały kabelek raczej nie wiem- a antene masz podpiętą??

Stary mam własnie ten sam problem po Swapie z d15b2 na d16z6. Rozrusznik mi w ogole nie kreci, słychac jak pyka przekaznik ale nie chce zakrecic. Ja mialem zwykle 1.5 bez zadnej opcji a wiazke mam od EJ1 w full wypasie. Nie wyswietla mi sie ten link pierwszy z ta pierwsza wtyczką. Moze ktos odswiezyc zdjecie? Bo juz mi rece opadaja...Pozdro

bashub
06-03-10, 08:15
panowie to z tym mostkowaniem, to chyba wynika z tego,że przed odpaleniem trzeba hamulec czy sprzęgło wcisnąć , kumpel miał takie coś w CRX USDM