Zobacz pełną wersję : Sklejenie dokładki z laminatu.
Mam pękniętą dokładkę zderzaka,szkoda mi ją wyrzucać bo fajnie się prezentuje,czym najlepiej ją skleić tak żeby nie było śladu,że była klejona ?
zywica plus zelkot w kolorze - jesli oczywiscie nie byla malowana, bo jak malowana to sama zywica a reszta to juz wg. uznania wyrownac szpachlowka i pomalowac
Połamana czy tylko pęknięta? Klej żywicą i matą, szpachluj i maluj, chociaż z drugiej strony za cenę materiałów i poświęconego czasu można spokojnie kupić kolejny laminat :P
ja kleiłem żywicą dokładke z tyłu a przód szpachlowałem. Po 2 latach żywica trzyma a szpachla pęka...być może wychodzi mój brak umięjętności bo pierwszy raz sie bawiłem z takie coś.
Połamałem laminat, skleiłem, połamałem w drugim miejscu, kupiłem poliuretan :D
Tapatalk
bo ubytki zamiast szpachli lepiej wyrownac zelkotem. ktory jest "elastyczny" w porownaniu do szpachli
bo ubytki zamiast szpachli lepiej wyrownac zelkotem. ktory jest "elastyczny" w porownaniu do szpachli
Szpachla do plastików też jest elastyczna. Można ja zginać, wywijać a ona nie pęka.