Zobacz pełną wersję : Luz na palcu rozdzielacza - czy to normalne?
Jako, że to mój debiut na forum to najpierw się wszystkimi miło witam :)
Nie mogę znaleźć nigdzie na takie oto nurtujące mnie pytanie:
Czy to jest normalne, że na palcu występuje mały luz? Wymieniałem ostatnio palec i kopułkę i zauważyłem, że palec nie jest idealnie sztywny i nieruchomy i wykonując taki ruch jakim wkręca się żarówkę :) można nim delikatnie poruszać.
Z góry dzięki za pomoc!
Jako, że to mój debiut na forum to najpierw się wszystkimi miło witam :)
Nie mogę znaleźć nigdzie na takie oto nurtujące mnie pytanie:
Czy to jest normalne, że na palcu występuje mały luz? Wymieniałem ostatnio palec i kopułkę i zauważyłem, że palec nie jest idealnie sztywny i nieruchomy i wykonując taki ruch jakim wkręca się żarówkę :) można nim delikatnie poruszać.
Z góry dzięki za pomoc!
Witamy :) jesli palec porysza sie tylko do przodu i do tylu troszke czyli wykonuje ruch posuwisty ;) to jest to oki .jesli natomiast mial by ruch taki na boki ze sie niby kolysze to bedzie juz nienormalne.
skolopendra
20-12-07, 14:05
nie jest idealnie sztywny i nieruchomy i wykonując taki ruch jakim wkręca się żarówkę :) można nim delikatnie poruszać.
taki luzik :d zapewne będzie w normie i do przyjęcia
no chyba że ze są już jakieś uboczne objawy pracy aparatu?
jesli palec porysza sie tylko do przodu i do tylu troszke czyli wykonuje ruch posuwisty ;) to jest to oki .jesli natomiast mial by ruch taki na boki ze sie niby kolysze to bedzie juz nienormalne.
Wykonuje ruch posuwisty :) Nie kołysze się.
Dzięki za pomoc, uspokoiłeś mnie.
Jestem w trakcie sprawdzania auta i naprawiania różnych mankamentów, więc pewnie czasami jeszcze trochę pomarudzę :)
[ Dodano: Czw 20 Gru, 2007 ]
no chyba że ze są już jakieś uboczne objawy pracy aparatu?
Mój problem polega na tym, że samochód nie zapala od razu po przekręceniu kluczyka. Rozrusznik musi kilka razy przekręcić żeby zapalił. Nie podoba mi się to i próbuję dojść co jest nie tak.
Wymieniłem na dzień dobry wszystkie filtry, świece, kopułkę i palec.
Podejrzenie pada teraz na:
1. Przestawiony zapłon
2. Przewody - wyglądają OK, ale to sa takie niebieskie przewody chyba produkcji niesławnej firmy JANMOR. Mają wprawdzie napis JC, ale na aukcji jakiejś je widziałem i było napisane że są produkcji JANMORa właśnie...
Przelutuj przekaznik pomy paliwa i powinno pomoc :)
Czytałem o problemach z przekaźnikiem, ale raczej było tak, że na zimnym było lepiej, a na ciepłym gorzej. U mnie jest odwrotnie.
Czy problem ten występuje też w VI gen.? Wszystko co czytałem dotyczyło starszych aut.
Ruch palca rozdzielacz powinien być praktycznie żadejn jeżeli jest toczeka ciebie wymiana łożyska powinien być przy okazji rdzawy nalot w aparacie.
pozdr
Luz "wzdłużnu" powinien byc zawsze wazne zeby nie kolysal sie na boki