Zobacz pełną wersję : cb radio , jakie ?
Manhattan18
19-12-07, 20:01
Witam !!
Po świętach mam zamiar kupić sobie cb radio i pytanie do Was:
Jakie dość tanie radio polecacie + jaką antenę ?? Dodam że nie musi być to jakiś mega zasięg, wystarczy dobra komunikacja w małym obszarze miejskim.
Pozdrawiam
Witam !!
Po świętach mam zamiar kupić sobie cb radio i pytanie do Was:
Jakie dość tanie radio polecacie + jaką antenę ?? Dodam że nie musi być to jakiś mega zasięg, wystarczy dobra komunikacja w małym obszarze miejskim.
Pozdrawiam
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=38295&highlight=radio
Ja mam radio INTEK H 520 plus(reczniak) z anteną willson little 100 cm. Radio zamontowane w uchwycie na komórkę uchwyt w kratce nawiewu nad zegarkiem, antena z tyłu dachu
i wszystko w porządku chodzi, zasięg ok. 10 km na rozkręconym dalej. radio kupiłem na Allegro antene w sklepie wraz z zestrojeniem....
Ja mam radio INTEK H 520 plus(reczniak) z anteną willson little 100 cm. Radio zamontowane w uchwycie na komórkę uchwyt w kratce nawiewu nad zegarkiem, antena z tyłu dachu
i wszystko w porządku chodzi, zasięg ok. 10 km na rozkręconym dalej. radio kupiłem na Allegro antene w sklepie wraz z zestrojeniem....
TOMEK840123
19-12-07, 22:27
Najważniejsze to dobra antena. Uważaj na te ''made in china'' bo są totalnie do bani !!
TOMEK840123
19-12-07, 22:27
Najważniejsze to dobra antena. Uważaj na te ''made in china'' bo są totalnie do bani !!
polecam Uniden Pro 520XL + antena President Florida - antena mała, ale ma całkiem spory zasięg, a radio to w zasadzie Presdient Harry czy Johnny - juz nie pamiętam.
Uniden Pro 520XL :d moi znajomi maja go właśnie i jest bardzo dobry
Ja tez polecam Unidena - miałem co prawda 510XL ale dawał nieźle radę (nie ma tylko rf gaina), jest tańszy o 100zł.
Co do jego nielegalności to się nie przejmuj - pały nigdy mi tego nie sprawdzały (oficjalnie nie można go sprzedawać w Pl bo nie ma homologacji, i czasem zbiera więcej niż powinien ale o tym pisać nie bede)
Pozdrawiam,
A ja własnie myślę o TTi 770. Na forum CB mówią, że do potrzeb drogowych jak najbardziej. Do tego pasują mi gabaryty (880 za gruby) no i kolorystycznie (niebieska jasność) mi idealnie do auta pasuje. Ktoś uzywal?
Ja użytkuje dwa zestawy:
W Civicu mam Uniden 510XL + antena Hustler IC-100 (magnesowa) trasy tym autem jeździ się sporadycznie większość po mieście i naprawde drobne wypady poza miasto. Sprawuje sie bardzo dobrze i jestem bardzo zadowolony. Do dogadania i dowiedzenia się co się dzieje na ulicach miasta w zupełności wystarczy.
W Avensisie mam Unidena 520XL + antene President ML145 (magnesowa) i ten zestaw został skompletowany w związku z tym, że Avensisem jeżdże sporo tras dośc długich zasięg lepszy niż w przypadku zestawu z Civica a i RF GAIN się czasami przydaje.
Aczkolwiek polecam oba zestawy bo są naprawde wystarczające zarówno w mieście jak i w trasie.
Jak ktoś nie jest tirowcem i nie spędza połowy miesiąca za kierownicą to uważam, że nie ma sensu wydawać kasy na radia za 700-1000zł bo i tak nie wykorzystasz w pełni ich możliwości.
Mam takie pytanko: co sądzicie i czy ktoś ma takie radyjko "Omega"(takie jak w podanym linku: http://www.cbradioserwis.pl/Oferta.7...html?offset=36 ) ?? Mam okazje kupić takie wraz z antena magnetyczna midland (około 150 cm wysokości) za nie całe 250zł. Proszę o opinie czy warto się tym interesować. Pozdro
Ja moge polecic UNIDEN 520XL PRO + Sirio ML145, korzystam z niego juz od roku i zero problemow.
Ten zestawik polecilem moi znajomym i tez sa bardzo zadowoleni
Generalnie Uniden 520 i jakakolwiek antena na magnesie powyżej 1m długości (byle nie jakiś paść) i będzie się to spisywało super. Najważniejsza tak na prawdę jest antena. Musi byś dobrze zestrojona!!!!!