Zobacz pełną wersję : co sie leje do zbiorniczka od wspomagania
mam pytanie jaki olej/płyn wlewa sie do zbiorniczka wyrównawczego od pompy wspomagania? czy po odłaczeniu klem od aku trzeba koniecznie "uczyć" samochód tych obrotów? bo za bardzo nie wiem jak to sie robi...narazie jeżdzi normalnie...(zegarek sie skasował)
Do zbiorniczka wyrownawczego pompy wspomagania leje sie... uwaga, uwaga... plyn do wspomagania! :) 70 zl/litr w ASO, lej oryginal. Do ukladu wchodzi troszke mniej niz litr.
Pozdrowka
plyn do wspomgania honda psf? po odlaczeniu akumulaora niczego sie nie uczy. po prostu jezdzisz, ewentualnie mozesz zostawic go na dluzsza chwile na wolnych obrotach.
dzięki chłopaki. bo naczytałem sie na forum o tym uczeniu silnika i zgupiałem... a ten płyn to ze złota czy co????a możecie podać nazwę bo najbliższego aso mam 150 km może kupie w sklepie bo w zbiorniczku mam na min. opłaca sie dolewać?z góry dzieki
no pewnie ze kupisz, pierwszy z brzegu sklep moto i kupujesz olej do przekladnii.. Hipol bodajze...
no pewnie ze kupisz, pierwszy z brzegu sklep moto i kupujesz olej do przekladnii.. Hipol bodajze...
zastanów sie co piszesz - spójrz o czym jest temat.... :bicie:
hipol do wspomagania????
honda zaleca co innego......
mam pytanie jaki olej/płyn wlewa sie do zbiorniczka wyrównawczego od pompy wspomagania?
d a ten płyn to ze złota czy co????a możecie podać nazwę bo najbliższego aso mam 150 km może kupie w sklepie bo w zbiorniczku mam na min.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=29547&highlight=psf+honda
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=39135&highlight=psf+honda
honda psf
a możecie podać nazwę a podalem, wystarczy umiec czytac
honda psf
a możecie podać nazwę a podalem, wystarczy umiec czytac
napisalem bodajze, moglem pomylic nazwe.. Generalnie olej do przekladni wspomagania. Wiem ze Honda zaleca swoj oryginalny produkt, ale mozesz mi powiedziec, jaka krzywde zrobi pompie wspomagania zwykly olej przekladniowy za 15zl?...
napisalem bodajze, moglem pomylic nazwe.. Generalnie olej do przekladni wspomagania. Wiem ze Honda zaleca swoj oryginalny produkt, ale mozesz mi powiedziec, jaka krzywde zrobi pompie wspomagania zwykly olej przekladniowy za 15zl?...
moze zadną
moze bedziesz musiał kupic nowa pompę( jak user z tego tematu http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=29547&highlight=psf+honda )
nie bede sie rozwodził-juz tam opisałem moje zdanie...
skolopendra
20-12-07, 23:55
jaka krzywde zrobi pompie wspomagania zwykly olej przekladniowy za 15zl?..
kilka osób napisało już kiedyś ,ze po takiej właśnie operacji musiało wymienić pompę :/
No wymienić pompę jak ja i jeszcze trochę syfu w układzie się zebrało :) Dolałem tylko 150-200 ml atf
Ale człowiek uczy się na błędach :) Kto chce może spróbować, ja dziękuje z pozoru oszczędności poniosłem spore wydatki.
Nie wiem, może u niektórych będzie hulało na zwykłym płynie :d Szczęciarze.
ale mozesz mi powiedziec, jaka krzywde zrobi pompie wspomagania zwykly olej przekladniowy za 15zl?...
może zrobi może nie tylko gdzie tutaj oszczednosc?Wydając 70zł za orginalny a 15zł za jakies niewiadomo co, masz oszczednosc 55zł.Przejezdzając 200km za tyle spalisz mniej wiecej benzyny, a spokoj na dziesiątki albo setki tys km. Nie rozumiem takiej "oszczędności", po prostu.