PDA

Zobacz pełną wersję : Czy w 1.6iSR był montowany fabrycznie autoalarm?

Radiowiec
19-12-07, 08:53
Witam serdecznie. Pytanie, jak w temacie. Po zamknięciu drzwi kluczykiem central zamyka wszystko i trzy razy mrugają kierunki, a obok bolca w drzwiach świeci się jakaś dioda. Czy iSR miało alarm fabryczny? Nie chcę tego sprawdzać organoleptycznie ;) A jeśli ten alarm faktycznie jest, to czy będę miał problem z instalacją centrala w kluczyku?

krawat
19-12-07, 15:27
Witam

W mojej iSR jest alarm - na pilocie do centralnego jest VALEO - i alarm jest załaczany od razu z pilota.Myśle ze to firmowo założyli tyle ze dali alarm Valeo bo nawet w ksiązce do obsługi mam wklejke o tym alarmie.

Pozdrawiam

Krawat

Radiowiec
19-12-07, 18:03
Problem w tym, że ja nie mam pilota do centralnego zamka, auto otwieram kluczykiem :/ Niby na szybach są jakieś naklejki, że ma alarm, niby jest ta dioda i mrugają kierunki po zamknięciu i otwarciu, ale chciałbym mieć pewność, zanim kupię centralkę z pilotem.

krawat
21-12-07, 08:31
To sprawdź czy jest alarm i już :) Otwórz okno i zamknij autko i po jakiejś minucie otworz je od środka przez otwarte okno - powinno ładnie zadziałać i jeśli alarm jest to powinien się włączyć.

pozdrawiam

wunat
21-12-07, 09:09
wrzuc zdjecie pilota.

[ Dodano: Pią 21 Gru, 2007 ]
i co jest napisane na tyle

krawat
21-12-07, 09:55
Pilot oklejony taśmą jest bo niestety mam tylko jednego. Napis na nim jest VALEO. To jest pilot na podczerwień (taki jak do tv) a odbiornik jest w podsufitce koło przycisków od szyberdachu - takie czarne kółko - i to na nie musi być skierowany pilot żeby zadziałał. Opis tego alarmu mam w ksiązce serwisowej do mojej Hondy.

Pozdrawiam

Radiowiec
21-12-07, 10:06
Kurcze, ja też mam takie czarne kółko koło szyberka, ale pilota niestety nie dostałem wraz z kluczykami :( Czyli możliwe, że mam całą instalację, tylko brak pilota sterującego :/

krawat
21-12-07, 10:19
Elektryk prawde ci powie..Mi w kazdym razie nie mrugaja światła ani migacze jak załączam alarm - tylko dioda w drzwiach zaczyna mrugać.

Pozdrawiam

Radiowiec
22-12-07, 20:14
Ok, alarm mam, sprawdziłem w praktyce i zaczął wyć. Teraz tylko pytanie - nie mam pilota od centralnego i alarmu - można taki dorobić?

skolopendra
22-12-07, 20:37
można taki dorobić?

jeśli był fabrycznie montowany to w aso bez problemu to zrobią

maxx
22-12-07, 22:59
Witam
też mam seryjnie zamontowany alarm załączany pilotem razem z centralnym

pozdr

Radiowiec
23-12-07, 16:42
można taki dorobić?

jeśli był fabrycznie montowany to w aso bez problemu to zrobią

Ciekawe, jaki koszt :/

maxx
26-01-08, 14:16
Czy ktoś wie może gdzie może znajdować się centralka od alarmu ( Valeo ) i centralka od c.z.??

ketang
26-01-08, 20:15
Jest z tylu za konsola srodkowa. Widac jak sie mocno wbijesz pod kierownice.
dzisiaj ja obadalem jak robilem reset SRS.;)
Ale zeby sie do niej dostac to trzeba chyba rozebrac ta konsole (tak tez jest pokazane w manuau)ale nie wiem na pewno.
Tez mam pilota Valeo -- ale nie dziala :(
Jak by ktos wiedzialgdzie mozna dorobic takie pilota to prosze o info??

maxx
26-01-08, 20:20
Dzięki ketang też tak podejrzewałem bo przejrzałem już wszystko oprócz konsoli. Z jej rozebraniem nie będzie problemu bo już to przerabiałem. Masz pilota na jeden czy dwa przyciski? ja mam na dwa i szukam obudowy bo stara na wykończeniu :piwo:

Ciężko jest dorobić pilota, dużo o tym jest napisane na elektroda.pl
Ja się zastanawiam czy nie dało by się zczytać z działającego pilota kod i potem wgrać go do nowego innego pilota działającego na podczerwień??
pozdr Maxx

ketang
26-01-08, 20:27
Pilota mam tylko jednego na dwa przyciski- Valeo.
W ASO powiedzieli ze sie nie da :((

Jak rozbierales juz to duzo jest roboty zeby sie dostac do zegara bo nie swieci mi zegar.

maxx
26-01-08, 21:57
Żarówka w zegarku jest z tyłu jest taka sama jak te żarówki które siedzą w tablicy , żeby go wyjąć musisz odkręcić dwie śruby z tyłu, żeby je odkręcić musisz rozebrać konsolę.
Nie jestem pewien ale po wyjęciu radia powinieneś bez trudu włożyć tam rękę i wyjąć tą żarówkę bez rozkręcania niczego

Ja ostatnio wymieniałem żarówki w podświetlaniu pokręteł nawiewów a dostałem się tam po rozebraniu popielniczki ;)

Maxx

Cairo
28-01-08, 16:35
żeby wiąciągnąć zegarek wystarczy zdemontować radio, nie trzeba rozkręcać konsoli, żarówkę sprawne palce wymieniąc i bez wyciągania całego zegarka

ketang
02-02-08, 16:10
Dzieki.Tak jak pisaliscie wystarczylo wyciagnac radio i bezproblemu poszla wymiana. :d