Zobacz pełną wersję : pytanko w sprawie montażu fogów VI gen
Witam Was. Mam problem z puszczeniem wiązki fogów od Jarusneta.
1. Jak najłatwiej przeciągnąć wiązkę z komory silnika do kabiny?
2. Skąd wziąć najlepiej plusa z przodu? bo ten koło spryskiwaczy nie daje napięcia, więc zostaje mi póki co jedynie prosto z aku
3. Skąd wziąć plusa z kabiny tak, żeby fogi świeciły dopiero po przekręceniu kluczyka? na razie jedyny plus mam z panelu bezpieczników pod kierownicą
Dzięki za każdą poradę.
2. Podepnij to bezpośrednio do aku
Z resztą chyba Ci nie pomogę Ja montowałem w EJ9 nie wiem czy w EK3 będzie tak samo.
1. W ścianie grodziowej była gumowa zaślepka, przez nią się przecisnąłem
3. U mnie w skrzynce bezpieczników były wolne gniazda w jednym z nich plus pojawiał się dopiero po włączeniu świateł mijania i tam się wpiołem.
Jeżeli chcesz mieś fogi po stacyjce, to po prostu poszukaj w wiązkach pod kierownicą kabla na którym pojawia się plus po stacyjce i tam się wepnij.
Ja się wzorowałem na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=4t6osZ6pT_4 tylko przygotował bym się ze śrubki z kompletu będą za krótkie i zakupił trochę dluzsze
Witam Was. Mam problem z puszczeniem wiązki fogów od Jarusneta.
1. Jak najłatwiej przeciągnąć wiązkę z komory silnika do kabiny?
2. Skąd wziąć najlepiej plusa z przodu? bo ten koło spryskiwaczy nie daje napięcia, więc zostaje mi póki co jedynie prosto z aku
3. Skąd wziąć plusa z kabiny tak, żeby fogi świeciły dopiero po przekręceniu kluczyka? na razie jedyny plus mam z panelu bezpieczników pod kierownicą
Dzięki za każdą poradę.
1. obok zbiorniczka wyrownawczego plynu do hamulcow/sprzegla masz gumowa zaslepke i przez nia pusc, pozniej zdejmij oslone pod kierownica i wyszukuj kabelkow
2. prostu z aku, po drodze daj bezpiecznik
3. po przekreceniu kluczyka to jak dobrze pamietam 4 wejscie od lewej w bezpiecznikach
ja u siebie tak mam i jest wszystko cacy :)
Spoko dzięki panowie myślę, że teraz ogarnę temat do końca ;)