PDA

Zobacz pełną wersję : Amortyzatoty Koni - rególacja twardości??

Fasola83
18-12-07, 21:37
Witam! Chciałem zapytać w jaki sposób reguluje się twardość tylnich amortyzatorów KONI KIT 1130?? Jeśli chodzi o przednie to proste otwieramy maske i mamy wszystko na wierzchu! Jak jest z tylnimi? czy trzeba demontować tapicerke i tak dalej żeby dostać się do górnego mocowania amortyzatora?? Troche to niewygodne :/ !
Na jakim poziomie prponujecie ustawić ich twardość na początku, tak żeby dało się jeździć po tych naszych wspaniałych drogach :d
Dzieki za odpowiedzi i sugestie, szczególnie od posiadaczy wyżej wspmninego KONI KIT-u!

Matey
18-12-07, 21:45
JA jezdze na najtwarszym caly czas...

ppm702
18-12-07, 21:45
dostać się do górnego mocowania amortyzatora?tak

reguluje :bicie: ;)

Na początek ustaw sobie na najbardziej miękkie położenie szczególnie, że mamy zimę.

bratex
18-12-07, 21:49
po co demontować tapicerkę ? nie możesz zrobić sobie zwykłych nacięć na wysokości dzyndzla do regulacji ? proste.

co do drugiego pytania, to jak nie chcesz żeby tapicerka trzeszczała po 1000km to ustaw na najbardziej miękkie, zresztą na nasze drogi to miękkie. jak sobie pojedziesz na tor sprawdzać auto to sobie przekręć na max FIRM.

ja testowałem różne ustawienia. od tygodnia mam na max miękko i tak zostaje, co i tak jest twardsze i mniej gibające w porównaniu do nowych gazowych KYB.

a jak bys nie był leniwy to z pewnością byś znalazł temat :dalej: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=29465&highlight=koni+kit

[ Dodano: Wto 18 Gru, 2007 ]

podziwiam :d

Lcfr
18-12-07, 23:01

ja takze....

a w qp nic nie trzeba demontowac tylko odchylic wykładzine....

Fasola83
18-12-07, 23:06
Ja mam Aerodecka :)