Zobacz pełną wersję : Rozporka tylna dolna
Powie mi ktoś czy rozporka tylna dolna musi być przymocowana strikte do śrub wahacza czy może być zamocowana w nieco innym miejscu (wyzej/nizej) ale w tej samej osi?
teoretycznie powinno być tak:
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/4/349/2341/38371170013_large.jpg
Np w mb6 jest tak:
http://imageshack.us/photo/my-images/577/dsc00002ct.jpg/
A jakbym zamontował rozpórkę np. BEAKSa do mojego MB2 tyle ze przymocowalbym ja w miejscach mocowania przewodu tj chyba hamulcowy albo z abs tzn jakieś 3-4cm od śrub wahaczy
Będzie to w jakimś stopniu spełniało swoje zadanie?
ogolnie tylna rozporka to jest raczej dla wygladu niz funkcjonalnosci :) ale punkatmi kluczowymi jest rozpieranie wachaczy tylnych i montaz w innych miejscach raczej mija sie z celem. miejsca wahaczy sa fabrycznie wzmocnione aby wytrzymac przeciazenia pracujacego zawieszenia a jak pomontujesz to po druciarsku:) to bedzie wyglad a jak bedzie pech to moze od przeciazenia budy pouszkadzac gwinty tych mocowac, chodziac usztywniac ten za pewno jakos to bedzie)
zawuaz jednak za te abs i przewody ina nizej niz punkty wahaczy:) i jak nie miales jeszcze na zywo opcji ogladac beaka to :) sie raczej rozmyslisz o inalowaniu tej rozporki tak nisko:) no chyba ze chcesz wyrwac ja z mocowaniami jak zaczepisz o jakies gowno na drodze (wystajaca studzienka czy cos w tym stylu)
infi tyle ze mam beaksa ale jest za krótki do MB ale jakbym te otwory mocowań przewodów z ABSow (przykład na fotce z MB6) rozwiercil pod wieksza mocniejsza srube o twardości np 8.8? Rozporka byłaby wtedy na wysokości śrub wahacza tak ze nie wadzilaby o nic ;) może nie spełnia swojego zadania w 100% ale może minimalnie cos da?
ona praktycznie nic i tak nie daje;) to jest rozporka robiona na sile:) na moje to zamiast przerabiac bude to dorob sobie nowe uszy do beakca to jest wygiety plaskownik wiec trudno dorobic nie bedzie. a zawsze masz potem to zamontowane tak jak nalezy a nie w dziurach po abs ktore beda rozpychane albo zaczna ci rdzewiec od rozwiercania