PDA

Zobacz pełną wersję : V gen seria problem z hamulcami

Fiffti50
17-04-13, 22:19
Witam chciałbym przedstawic swoj problem z hamulcami a wiec tak mam oryginalne hamulce bez zadnego swapu coupe V gen i mianowicie kiedys nie mialem podcisnienia a wiec wymienilem pompe i bylo ok ale hamulec nie byl juz taki jak przedtem wiec wymienilem korekotr sily hamowania i dalej jest slaby hamulec jest dobrze odpowietrzone uklad szczelny a przed wymiana korekotra bylem na rolkach i sily byly bardzo rozne na kolach wyszlo ze stan hamulcow mam 27% nie sprawnosci czy jakos tak powiedzcie mi jakie powinny byc sily hamowania kol ksiazkowo i co moze byc problem pomozcie bo wiecie bez hamulcow to nie ma jazdy i to musi byc igla

kuster
17-04-13, 22:39
Odpowietrzone dokładnie?
Moze pompę zmieniłeś na mniejsza/slabsza?

Fiffti50
18-04-13, 00:07
no tak dobrze odpowietrzylem no niby zamiennik i wlasnie nie wiem czy poporstu nie kupic uzywanej jakies i zobaczyc wtedy , i jeszcze jak dzisiaj testowalem to bardziej lapie mi prawy zacisk niz lewy

kuster
18-04-13, 10:17
lepiej kupić zamiennik
Sprawdź też czy nie uszkodziles gumy ochronnej z tloczka
Ja swoja stara uszkodzilem, maras się dostal i nie działał jak trzeba...

piotrstrojek
23-04-13, 09:14
Wymień jeszcze przewody elastyczne - prawdopodobnie puchną i źle przenoszą ciśnienie układu. U mnie kiedyś miałem objaw że przy hamowaniu ściągałą w jedną ze stron - i hamulce chociaż były to jednak trzeba było pedał wcisnąć niemal do podłogi żeby zablokować koła.

Po wymianie przewodów jest ogromna poprawa i hamulce wreszcie zbierają równiutko.