PDA

Zobacz pełną wersję : Honda 5d 1,4 pisk

Pazura
17-04-13, 21:20
Witam mam problem ponieważ jak skręcam w lewo np, na rondzie lub gdy hania jedzie po lekkich wybojach prawa strona albo przód albo tył strasznie piszczą? Co to może być, myślałem ze hamulce ale hamulce są ok. Może być to oś?

Camaro
17-04-13, 22:31
A nie byłeś ostatnio na podnośniku? Podobne objawy (ale tylko z przodu przy skręcaniu) miałem po wizycie na podnośniku. Pomogło wymontowanie kolumn z przodu, przesmarowanie i założenie na powrót.

Ordi
18-04-13, 01:24
Witam mam problem ponieważ jak skręcam w lewo np, na rondzie lub gdy hania jedzie po lekkich wybojach prawa strona albo przód albo tył strasznie piszczą? Co to może być, myślałem ze hamulce ale hamulce są ok. Może być to oś?
Ale piszczy jak krecisz kierownica czy piszczy na zakrecie w lewo jak jedziesz autem?
jak podczas jazdy to moze byc lozysko w prawym kole do wymiany... jaki masz przebieg?
Podobny efekt piszczenia daja tez hamulce (np zuzyta okladzina lub zeszklone klocki) - podczas skrecania jeden klocek lekko dochodzi do tarczy i wtedy pojawia sie pisk.
Sprobuj podczas tego lewego zakretu nacisnac lekko na hamulec - jak pisk ustanie tzn ze cos z hamulcami

Pazura
20-04-13, 10:42
86 tys. przebieg. Prawdopodobnie to tylni prawy hamulec bo tylne klocki już są zużyte. Jak wymienię klocki napisze czy podziałało.
Niezadługo będę musiał tarcze zmieniać czy opłaca się kupować jakieś sportowe czy wystarcza normalne? Jest ogromna różnica? I o ile droższe mogą być takie tarcze?

4gotten
20-04-13, 16:22
przy Twoim aucie wystarczą w zupełności zwykłe...

Pazura
21-04-13, 00:15
Piszczy to też przy jeździe do przodu po wybojach.