lazybones89
17-12-07, 23:37
Mam D5 Diesel sprowadzony z Holandii. Był on lekko uszkodzony po wypadku<dokładnie zderzak, lewa lampa, lewy halogen>. Uszkodzenie było jednak na tyle pechowe, że lekko trafiona została podłużnica, to z kolei spowodowało, że wystrzeliły przednie poduszki i dopinacze pasów. Wszystkie uszkodzenia poza pasami i poduszkami zdążyłem już naprawić, ale z tym mam największy problem.
Nie mogę zapinać pasów z przodu, więc samochód nie nadaje się do jazdy. W ASO ten sprzęt jest drogi i chciałem się zapytać czy nie wie ktoś przypadkiem czy nie da się zrobić czegoś z tymi pasami na własną rękę <żeby po prostu działały> albo znaleźć zamiennik.
Acha sensor też jest niewymieniony. Pytałem w różnych miejscach, ale nikt nie podejmuje się prób wyczyszczenia<zresetowania> go, jak to się robi w innych samochodach. Czy jest jakiś sposób, aby działał on poprawnie?
To mój pierwszy post na forum x]
Nie mogę zapinać pasów z przodu, więc samochód nie nadaje się do jazdy. W ASO ten sprzęt jest drogi i chciałem się zapytać czy nie wie ktoś przypadkiem czy nie da się zrobić czegoś z tymi pasami na własną rękę <żeby po prostu działały> albo znaleźć zamiennik.
Acha sensor też jest niewymieniony. Pytałem w różnych miejscach, ale nikt nie podejmuje się prób wyczyszczenia<zresetowania> go, jak to się robi w innych samochodach. Czy jest jakiś sposób, aby działał on poprawnie?
To mój pierwszy post na forum x]