PDA

Zobacz pełną wersję : Pasy i poduszki<kierowca i pasażer>

lazybones89
17-12-07, 23:37
Mam D5 Diesel sprowadzony z Holandii. Był on lekko uszkodzony po wypadku<dokładnie zderzak, lewa lampa, lewy halogen>. Uszkodzenie było jednak na tyle pechowe, że lekko trafiona została podłużnica, to z kolei spowodowało, że wystrzeliły przednie poduszki i dopinacze pasów. Wszystkie uszkodzenia poza pasami i poduszkami zdążyłem już naprawić, ale z tym mam największy problem.
Nie mogę zapinać pasów z przodu, więc samochód nie nadaje się do jazdy. W ASO ten sprzęt jest drogi i chciałem się zapytać czy nie wie ktoś przypadkiem czy nie da się zrobić czegoś z tymi pasami na własną rękę <żeby po prostu działały> albo znaleźć zamiennik.
Acha sensor też jest niewymieniony. Pytałem w różnych miejscach, ale nikt nie podejmuje się prób wyczyszczenia<zresetowania> go, jak to się robi w innych samochodach. Czy jest jakiś sposób, aby działał on poprawnie?

To mój pierwszy post na forum x]

Pik
18-12-07, 00:05
Jak bedziesz oszczedzal na swoim bezpieczenstwie oraz ludzi, ktorych wozisz, to jest szansa, ze wielu postow nie zdazysz napisac na forum... :/

Nie badz idiota, zrob to w ASO i miej spokojna glowe!

Pabloss
18-01-08, 21:02
kolego jakby go bylo stac to zrobil by to w ASO a skoro pyta i inne zrodla to chyba nie bez poowodu. Jak cos wiesz to podpowiedz koledze.

h16v
01-12-14, 12:28
Czy ktoś z Was ma jakiś pomysł jak zregenerować pas aby się zwijał normalnie? Oczywiście problem dotyczy pasa kierowcy. Już parę razy go przycinałem drzwiami co jest denerwujące. Kupno na Allegro do mojego rocznika raczej problemu nie rozwiąże lub też rozwiąże ale na krótko.

Silent
01-12-14, 13:21
Spróbuj go umyć płynem do mycia naczyń, jest duża szansa że pomoże.

shrek565
01-12-14, 14:04
Mi pomogło "wypranie"