Zobacz pełną wersję : silnik - problem
witam wszystkich
mój problem polega na tym że po odpaleniu silnika jest nierównomierna praca - tak jakby silnik chciał wyskoczyć w dodatku "szczela w tłumiku" i wylatuje woda - co jeszcze to to że śmierdzi paliwem - zalewa silnik (świece filtry wymienione,silnik krokowy wyczyszczony)
prosze o pomoc - jeśli ktos miał podobny problem to prosze o opinie w tej sprawie...)
Witam! Miałem w kwietniu podobna sytuację. Dymi mocno z wydechu?? Szarpie Podczas dodawania gazu?? Sprawdź pod maską czy nie masz gdzieś jakiś wycieków i popryskań. W moim przypadku poszła uszczelka pod głowicą a zaczęło się właśnie od drgań silnika i tłumika, pod maską wszystko było popryskane, za moment zaczęło dymić i kapać z wydechu.
Pozdro
[ Dodano: Pon 17 Gru, 2007 ]
Jakin autem w ogóle jeździsz, jaki silnik. Uzupełnij najpierw profil.
1. Nie musisz pisac pogrubiona czcionka zeby ktos przeczytal co piszesz
2. "silnik-problem" jako nazwa tematu niewiele wnosi i opisuje
3. Uszczelka pod glowica
Plynu w chlodnicy ubywa?? Odkrec korek oleju i chlodnicy. Sprawdz czy na ich dnie nie wytraca sie jasny osad. Jesli tak to uszczelka na 100%
Jeśli to uszczelka pod głowicą to wymiana potrzebnych uszczelek + splanowanie głowicy + wymiana oleju to około 300zł pod warunkiem że mechanika masz gratis :afro:
1. Nie musisz pisac pogrubiona czcionka zeby ktos przeczytal co piszesz
2. "silnik-problem" jako nazwa tematu niewiele wnosi i opisuje
3. Uszczelka pod glowica
ad1' nie ty jesteś moderatorem ani administratorem by tutaj pisać jaką mam czcionką się posługiwać (po to jest bbCode aby go stosować)
ad2' wiele nazw temetu niewiele wnosi wyraźnie jest napisane że problem z silnikiem po co się rozpisywać w temacie skoro można odwiedzić i zaznajomić się z postem
-> sumując ad1' ad2' to te uwagi to zostaw dla siebie skoro nie potrafisz pomóc lepiej się nie rozpisuj z tego typu uwagami to ty nic do forum nie wnosisz...:>
[ Dodano: Wto 18 Gru, 2007 ]
Plynu w chlodnicy ubywa?? Odkrec korek oleju i chlodnicy. Sprawdz czy na ich dnie nie wytraca sie jasny osad. Jesli tak to uszczelka na 100%
nie dawno wymieniłem płyn w chłodnicy na nowy - nie zauważyłem żeby go ubywało - jedyne co to jak odkręciłem korek z chlodnicy to na samym wierzchu pojawiła się biała piana...
...na forum pojawiła się odpowiedź dotycząca czujnika temperatury - co niektórzy mieli podobne objawy...
[ Dodano: Wto 18 Gru, 2007 ]
Witam! Miałem w kwietniu podobna sytuację. Dymi mocno z wydechu?? Szarpie Podczas dodawania gazu?? Sprawdź pod maską czy nie masz gdzieś jakiś wycieków i popryskań. W moim przypadku poszła uszczelka pod głowicą a zaczęło się właśnie od drgań silnika i tłumika, pod maską wszystko było popryskane, za moment zaczęło dymić i kapać z wydechu.
Pozdro
[ Dodano: Pon 17 Gru, 2007 ]
Jakin autem w ogóle jeździsz, jaki silnik. Uzupełnij najpierw profil.
czegoś takiego u mnie nie ma - tylko to że szarpie motorem - a obroty falują (ustawiłem zapłon na 18° ) trochę się uspokoiło ale dalej faluje no i ten trzęsący silnik jest wq*******
-> śmierdzi paliwem - silnik jest zalewany - gdzieś za dużo podaje paliwa...
Bardzo dziwne objawy... Rozrzad CI nie przeskoczyl??
problem rozwiązany - okazało się że świece które kupiłem (2tyg. temu) - niesety były felerne - wymieniłem na stare i auto odzyskało duszę - zrobiłem również test z sondą odłączyłem przewód auto zachowywało się normalnie włączyłem ponownie i to samo auto chodzi ok wiec przypuszczam że sonda jest ok - jeszcze wymieniłem przewody ciśnieniowe przy gaźniku te z tyłu bo na 2- były drobne otwory...zapłon ustawiłem na 18°...
Sense jak już kupisz nowe świece to kup od razu słownik.
"Z tad, szczela w tłumiku, test z sądą, wypiołem, wpiołem
ad2' wiele nazw temetu niewiele wnosi wyraźnie jest napisane że problem z silnikiem po co się rozpisywać w temacie skoro można odwiedzić i zaznajomić się z postem
Właśnie po to są tematy żeby w nich zawrzeć istotę problemu a nie "problem". 99% postów to są problemy a jak byś szukał w historii to byś zrozumiał dlaczego temat powinien streszczać o co chodzi.
Sense jak już kupisz nowe świece to kup od razu słownik.
"Z tad, szczela w tłumiku, test z sądą, wypiołem, wpiołem
Właśnie po to są tematy żeby w nich zawrzeć istotę problemu a nie "problem". 99% postów to są problemy a jak byś szukał w historii to byś zrozumiał dlaczego temat powinien streszczać o co chodzi.
s3kawek czy jak ci tam - ty zainwestuj w nowy rozum i nie pouczaj co mam być a czego nie wcinasz sie w temat do którego nic nie wnosisz te uwagi sobie zostaw dla bliskich zasrany pseudo 'moderator' się znalazł....
->tobie by się też ten słownik przydał bo nawet w swoim profilu popełniasz błędy...
Znajdź wszystkie posty s3kawek
Auto: Civic MB2 D14Z4
Zainteresowania: Modlelarstwo, foto, grzebanie przy hondzi SIC!
najpierw popraw się sam potem możesz zwracać uwagę innych warszawiaku
kolego sense czy jak Ci tam - szukasz pomocy to zachowaj trochę kultury i nie rzucaj się jak ktoś Ci zwraca uwagę. Albo się dostosujesz albo nie i podziękujemy za współpracę.
Na początek warn dla zachęty.
ale sie swiatecznie zrobilo.. :gwizdam:
s3kawek czy jak ci tam - ty zainwestuj w nowy rozum i nie pouczaj co mam być a czego nie wcinasz sie w temat do którego nic nie wnosisz te uwagi sobie zostaw dla bliskich zasrany pseudo 'moderator' się znalazł....
kolego weź sie zajmij lepieniem pierogów ...
kolego weź sie zajmij lepieniem pierogów ...
niejaki tdp - ty zapewne już polepiłeś to od razu weź się za lepienie naklejek i nie udzielaj wskazówek to ciebie nie dotyczy http://ilovejdm.prv.pl/naklejki.htm