PDA

Zobacz pełną wersję : Zakladanie wspomagania PROBLEM

marudex
17-12-07, 18:40
Kupilem niedawno kompletne wspomaganie do hondy civic. Chcialem je zalozyc lecz w komplecie brakuje mi mocowania pompy,taka lapa. U mnie ta lapa jest w ksztalcie litery L,jeden kocien przymocowany jest do bloku silnika,drugi do poduszki. Czy moge ten element sciagnac i zamontowac prawidlowa lape od pompy,czy nie bedzie to mialo zadnego negatywnego wplywu? i czy czekaja mnie jeszcze jakies przerobki o ktorych nie wiem?

Lcfr
17-12-07, 19:23
czy nie bedzie to mialo zadnego negatywnego wplywu? i czy czekaja mnie jeszcze jakies przerobki o ktorych nie wiem?

moim zdaniem możesz...

marudex
17-12-07, 21:00
a kolo pasowe musze zmieniac na inne? bo wydaje mi sie ze powinno byc tam takie male kolko a go nie ma i musze zalozyc wlasnie takie z malym dodatkowym. Na allegro jest kilka ogloszen ze sprzedaja kompletne wspomaganie,a tak na prawde nie sa one kompletne. Pompa,maglownica,przewody i zbiorniczek. A gdzie mocowania,a gdzie kolo pasowe,ciekawe co mnie jeszcze czeka..... Jest moze ktos zorientowany dobrze w temacie,ktos kto cos takiego zrobil juz? Chetnie skorzystam z porad.

Lcfr
17-12-07, 21:14
no na pewno:
- maglownica
- przewody
- pompa
- zbiorniczek+mocowania
- łapa+sruby
- czasem chłodnica wspomagania(opcja jak chcesz bo bez tez dasz rade)
- czasem koło (ma byc na 3 paski)-1wszy na alternator/2-klima/3-wspoma - ---- w tej kolejnosci

marudex
18-12-07, 07:15
A koła pasowe z d13b2,d15b2,lub v-tec sa takie same?

[ Dodano: Wto 18 Gru, 2007 ]
I mam pytanie co do maglownicy. Bo ta ze wspomaganiem jest grubsza,czy bede mysial co przerabiac,wycinac,czy wszystko ladnie pasuje?