PDA

Zobacz pełną wersję : Jak przymocować wykładzinę?

roocky
17-12-07, 17:01
Mam pytanie kupiłem nie dawno swoją Honde i zauważyłem że wykładzina w bagażniku odstaje. Próbowałem zobaczyc czy sa jakies klipsy mocowanie ale nic szczególnego nie znalazłem. Najbardziej to widać pod głośnikami gdzie owa wykładzina zwisa i odstaje.....Czy wie któs może jak to zrobic??

Pozdrawiam

Bassmaster
17-12-07, 17:27
Chodzi ci o obicie?
Jeśli tak, to odkręć plastikowe maskownice na tylne głośniki i wtedy zobaczysz małą dziurkę przy głośniku, w którą trzeba wpiąć (nie wiem jak to inaczej nazwać) kawałek obicia.
Niestety innego mocowania tam nie zauważyłem.

Ursus
17-12-07, 22:19
Podepnę się pod temat bo mam podobny problem. Odstaje mi obicie bagażnika w miejscu gdzie styka się z uszczelką bagażnika przy tylnych światłach i przy tym plastiku który maskuję zamek bagażnika. Jest tam jedna zapinka ale to chyba zamało... macie na to jakiś sposób?

Gruszka
17-12-07, 23:16
Podepnę się pod temat bo mam podobny problem. Odstaje mi obicie bagażnika w miejscu gdzie styka się z uszczelką bagażnika przy tylnych światłach i przy tym plastiku który maskuję zamek bagażnika. Jest tam jedna zapinka ale to chyba zamało... macie na to jakiś sposób?
Ja przykleilem ostatnio tasma dwustronna, bo mi z jednej strony tez odstawalo. Tasma trzyma bardzo dobrze jak do tej pory, byly na opakowaniu jakies napisy cyrylica, wiec moze dlatego ;) W poprzedniej H nie mialem z tym problemow.

roocky
17-12-07, 23:34
Myślicie ze taśma utrzyma całe obicie które nie przylega od osłony zamka przez maskownice tylej lampy do osłony głośników. Zauważyłem że między osłoną zamka a maskownicą lampy jest otwór mocujący i zaczek w wykładzinie który trzeba zaczepić gdzies koło głośników ... I mam pytanie czy ta wykładzinka wchodzi pod uszczelke??

MrUkAs
16-03-08, 12:04
Tez odstaje mi tapicerka bagaznika przy stronie glosnikow powinno byc ladnie tak jak tutaj: http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/322/83/75/322837524_7

a mi w okolicach glosnikow odstaje dosc wyraznie:( czym to podkleic, bo zadnych spinek tam nie widze.

7zbiniu
16-03-08, 16:46
Tez odstaje mi tapicerka bagaznika przy stronie glosnikow powinno byc ladnie tak jak tutaj: http://photos01.allegro.pl/photos/oryginal/322/83/75/322837524_7

a mi w okolicach glosnikow odstaje dosc wyraznie:( czym to podkleic, bo zadnych spinek tam nie widze.

Odkręć maskownice od głośników, wtedy zobaczysz takie ząbki za które trzeba zachaczyć obicie wykładziny- chyba, że masz urwane uszy w wykładzinie, ale wtedy coś pokombinujesz!

MrUkAs
18-03-08, 15:32
Maskownice glosnikow sa przyczepione na jakies gumowe spinki, jak probowalem to ciagnac to male co nie pekly. Jak odkrecic te maskownice? :/ A czy moge podkleic to na dwustronna tasme, da to jakies efekt?

7zbiniu
18-03-08, 20:09
Maskownice glosnikow sa przyczepione na jakies gumowe spinki, jak probowalem to ciagnac to male co nie pekly. Jak odkrecic te maskownice? :/ A czy moge podkleic to na dwustronna tasme, da to jakies efekt?

Dziwne, dawno tam nie zaglądałem, ale wydaje mi się, że moje masownice są przyczepione na dwa wkręty na samej jej krawędzi- teraz to mnie zagiełeś musze iść luknąć do auta

MrUkAs
18-03-08, 20:18
Moze tylko u mnie sa jakies dziwne plastykowe wkrety...Da rade to podkleic na tasme dwustronna, zeby to jako tako sie trzymalo bo tak jak odstaje to troche wiejsko wyglada. :/

[ Dodano: Wto 01 Kwi, 2008 ]
Moze komus sie przyda :P Zeby zamontowac wykladzine pod maskownice glosnikow to nie trzeba sciagac maskownicy (przynajmniej ja nie musialem). wystarczy miec male, zgrabne raczki i po klopocie :) Od dolu chwycic wykladzine i szukac zaczepu i zaczepic i po klopocie. :aloha:

MrUkAs
18-03-08, 20:18
Moze tylko u mnie sa jakies dziwne plastykowe wkrety...Da rade to podkleic na tasme dwustronna, zeby to jako tako sie trzymalo bo tak jak odstaje to troche wiejsko wyglada. :/

[ Dodano: Wto 01 Kwi, 2008 ]
Moze komus sie przyda :P Zeby zamontowac wykladzine pod maskownice glosnikow to nie trzeba sciagac maskownicy (przynajmniej ja nie musialem). wystarczy miec male, zgrabne raczki i po klopocie :) Od dolu chwycic wykladzine i szukac zaczepu i zaczepic i po klopocie. :aloha: