Zobacz pełną wersję : h4 led
prestoneg3
14-04-13, 20:15
trafiłem przypadkiem na takie coś :
http://allegro.pl/zarowka-samochodowa-h4-18-led-smd-12v-zarowki-led-i3119678514.html
jestem ciekaw jak mocno to świeci i przede wszystkim czy nie rozprasza zbytnio .
może ktoś posiada ? światło widać ładne białe :)
a tu wersja chyba lepiej wykonana
http://allegro.pl/h4-led-120xsmd-biala-dzienne-drl-halogen-i3121194744.html
Son - Goku
14-04-13, 20:44
są tematy na takie tematy w tematach (zarymowałem??:D)
To "coś" nie oświetli Ci drogi,tylko klosz.
Nie ma homologacji na to.
Już se W5w załóż 5wattowe na allegro chodzą po 3 dyszki czy jak tam.
Żarówka h4 na ledach żeby świeciła należycie kosztuje około 500zł/komplet.
prestoneg3
15-04-13, 09:19
no ok. nie to że bym sie zajarał tym , po prostu trafiłem na coś nowego i byłem ciekaw czy to egzamin zdaje.
a wiadomo że dla sprzedającego wszystko jest super :)
a wiadomo że dla sprzedającego wszystko jest super :)
Dlatego trzeba selekcjonować sprzedawców i kupować u zaufanych.
Nie wiem jakim trzeba być wrednym i kłamliwym i pazernym kolesiem żeby wciskać ludziom takie gówno wiedząc, że najnormalniej w świecie będą w****ieni po zakupie. No ale niestety - takich mamy klientów.
ja tam nie widze zeby robili kogos w ch..., w opisie jest ze to do swiatel dziennych lub halogenow o zwyklych nie ma tam slowa.a dzienne poza tym ze daja obrys samochodu to go..no swieca na droge.
A jak się ściemni to co? Ludzie będą wsadzać te zarówki z pozornej oszcczędności prądu, a sami będą niewidzialny nie wspominają co tym, że oni nie będą widzieć totalnie nic. H4 w dziennych? Co to za patent, nikt nie robi na takiej żarówce "dziennych" instalacji.
Ni cyba, ze ktoś jeździ samochodem tylko w dzień i faktycznie chce "pokombinować", bo oszczędności z tego wiele nie będzie to owszem, ale jak dla mnie to eeee ktos się musi nudzić ;)
Takie ledy są nielegalne w normalnym kloszu i niewygodne (jak się zacznie ściemniać, to przełożysz żarówki?). Poza tym od razu widać, że jedziesz na ledach i jesteś pierwszy do kontroli.
Lepiej i "powiedzmy że legalnie" jest dać moduł "30% świateł długich" jako światła dzienne, podpiąć pod przełącznik i jeździć w pełnym oświetleniem (przód + tył) ale zamiast świateł drogowych mieć takie "pseudo dzienne".
W pełni legalne to nie jest ale w razie czego wyłącza się przełącznikiem i mamy normalne oświetlenie drogowe. Jak pytałem o takie rozwiązanie na stacji diagnostycznej, to jeśli tylko jest to w tandemie z tylnymi światłami i jest możliwość wyłączenia tego to powinno być OK.
Cena takiej led żarówki w wersji najbardziej wypasionej (dużo mniejszych smd) to 16zł/sztuka u Chińczyków. Schodzi to w ilościach hurtowych, ale szczerze wątpię czy efekt będzie taki super. Chcesz, to mogę Ci komplet ściągnąć ;)
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/336/057/472/472057336_181.jpg
prestoneg3
15-04-13, 19:47
Dlatego trzeba selekcjonować sprzedawców i kupować u zaufanych.
dla tego właśnie marudziłem o uszczelki w niedziele :)
Nie wiem jakim trzeba być wrednym i kłamliwym i pazernym kolesiem żeby wciskać ludziom takie gówno wiedząc, że najnormalniej w świecie będą w****ieni po zakupie.
hehe powiedz to kolesiowi od którego kupiłem ostatnio ej6 :) praktycznie składam auto od początku :)
Mam te zarowki u siebie moge je sprzedać od reki:)
Bo wymienie na takie ktore oswietlaja droge a nie wygladaja;)
Na jakies zloty fajna sprawa ale do codziennej jazdy nie ma opcji