Zobacz pełną wersję : fogi nie świecą, brak prądu?
padły mi fogi, są montowanie w serwisie Hondy, myślałem że to przekaźnik ale wymiana nic nie pomogła, w ogóle nie świeci się kontrolka na przycisku po wciśnięciu :/. Wie ktoś z was co to może być? Padły same z siebie z dnia na dzień ;/.
bezpiecznik rozumiem sprawdzałeś?:D jak nie świeci się kontrolka to tu szukaj przyczyny, może nie łączy ten przewód z puszki bezpieczników gdzie pojawia się + po włączeniu świateł, albo z drugiej strony za włącznikiem idzie na przekaźnik a z przekaźnika na masę i może ta masa nie łączy.. miernik w łapy i moment dojdziesz co jest nie tak
Założyłem dziś fogi do sedana 5gen i jak jeszcze zderzak był zdemontowany to wszystko hulało jak należy, natomiast jak zamontowałem zderzak to zaczęło topić kable, bezpiecznika nie wywala, i kable nie są przyciśnięte, gdzie szukać?
Nie chcę mi się zabardzo zdejmować znowu zderzaka bo to kupa roboty.
Dzięki za pomoc.
Założyłem dziś fogi do sedana 5gen i jak jeszcze zderzak był zdemontowany to wszystko hulało jak należy, natomiast jak zamontowałem zderzak to zaczęło topić kable, bezpiecznika nie wywala, i kable nie są przyciśnięte, gdzie szukać?
Nie chcę mi się zabardzo zdejmować znowu zderzaka bo to kupa roboty.
Dzięki za pomoc.
Prosze Cię.. kilka srubek pod maską i po jednej w nadkoku to az tyle pracy?
Wstydz się.
Wstydze się ale i tak wolałbym tego uniknąć:p
Fogi chińczyki? Bo jeżeli tak to chinolki lubią odwrotnie montować piny w kostce tak że na obudowę foga idzie plus. Zamiana tych pinów powinna pomóc.
odwrotnie montować piny w kostce tak że na obudowę foga idzie plusOtóż to i przy styku z pasem przednim jest dym.
Spróbuję bo od przekaźnika wszystko jest ok.
Zamiana pinów pomogła i dodatkowo dałem dystanse między halogenem a pasem przednim.
Dzięki za pomoc.