Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : podświetlenie licznika

Sebol
14-04-13, 10:31
Witam mam taki problem wczoraj przy włączeniu świateł postojowych to podświetlenie licznika zaczelo wariować i zgasło mi własnie podświetlenie licznika, i przednie światła postojowe. Okazało sie ze bezpiecznik poszedł, wymieniłem go ale licznik nadal sie nie podświetlał więc go wymontowałem i zobaczyłem że ścieżka od podświetlenia się spaliła. Pare dni wcześniej zmieniłem podświetlenie licznika na diodowe białe i było ok. Czy przyczyną może być to że założyłem diody? Bo nie chce tracić kasy na liczniki. Tutaj mam zdjęcie jak to wygląda

http://img812.imageshack.us/img812/9696/licznikc.jpg

Yotomeczek86
14-04-13, 11:44
Musisz zeskrobać troszkę soldermaski z tej folii. Kawałek drucika, cynę, kalafonię i rzecz jasna lutownicę grotową, przylutować i będzie okej.

Barylak
14-04-13, 21:40
raczej nie jak nie dałeś jakiegoś super obciążenia, ja mam z 0,5m paska led czerwonego i w oryginalnych czerwone diody i jakoś sie nie pali do teraz. mam nadzieje :D

Zielony11499
15-04-13, 08:44
są też takie jakby "lakiery do paznokci" przewodzące prąd. dostaniesz w elektrycznym. służą właśnie do łatania ścieżek albo podgrzewania tylnej szyby. tylko nie kupuj ich w drogerii:P

Sebol
15-04-13, 12:57
Dobra spoko dzięki za odpowiedzi :) a to że mi się wciaż przepalało to to była wina diody, kupiłem juz uszkodzoną;/