PDA

Zobacz pełną wersję : problem z maglownicom

seba13
14-04-13, 01:43
witam wszystkich forumowiczow
posiadam honde civic 1.6 vtec z 2004r przebieg 137 tys km od jakiegos juz czasu mam problem z wspomaganiem kierownicy zaczelo sie od blokowania kierownicy przy dlozszej jezdzie tak ze na prostej drodze bylo czuc jakby cos trzymalo kierownice i niepozwalalo skrecic jej w prawo tak ze musialem mocniej szarpnac zeby kierownica skrecila

nastepnie zaczol sie nastepny problem po uruchomieniu silnika po nocy przy ruszaniu zaczely dochodzic dziwne zgrzyty z lewej strony takie krutkie "wrrrr" a dzis zauwazylem ze jak krece kierownicom na odpalonym silniku w miejscu na postoju to dobiega z pod maski dziwne lekkie stukanie ktore czuje na kierownicy dodam tylko ze sprawdzilem maglownice i jest sucha lecz jak kolega ruszal kierownicom w prawo i lewo to zauwazylem ze sie jakby uginala

czy myslicie ma moj magiel juz szlag trafil i bez wymiany na nowy sie nie obejdzie ???

Camellia Racing
14-04-13, 03:53
Zacznij od wymiany części odpowiedzialnej za ortografię.
Co do samochodu to oddaj go w ręce mechanika, w takim stanie technicznym auta zabijesz siebie samego a gorzej jak jeszcze kogoś niewinnego...

seba13
14-04-13, 11:11
camellia racing myslalem ze jest to forum ktore ma mi pomoc z samochodem a nie z pisowniom a to ze do mechanika moge to wiem ale wole sie poradzic doswiadczonych forumowiczow zeby mechanik nie zerwal ze mnie skory razem z wymianom polowy samochodu na nowy tak czy inaczej dziekuje za twoja pomoc i pozdrawiam :-)

owsikk
14-04-13, 12:38
pisowniom pisownią

wymianom wymianą

Jest wątek o maglownicy na kilkadziesiąt stron, wystarczyło poszukać i poczytać.

seba13
14-04-13, 13:10
owsikk przeszukalem forum o maglownicy i nigdzie nie moge znalesc dlaczego mi sie kierownica blokuje wiekszosc postow jest o stukaniu pukaniu ale nie o zgrzytaniu i blokowaniu sie kierownicy podczas jazdy kiedy silnik jest juz nagrzany

ja nie prosilem o pomoc w wyszukiwaniu bledow ortograficznych tylko o pomoc w problemie z ukladem kierowniczym a wy pomyliliscie chyba forum samochodowe z forum polonistycznym :-)

Yotomeczek86
14-04-13, 13:15
Przeczytaj regulamin forum to się dowiesz... Poza tym, nikomu nie chce się rozszyfrowywać tego sobie tam napiszesz. Nie odpowiada Ci poprawna forma pisania, to zmień forum i tyle.

Kup używkę bez luzów i tyle.

seba13
14-04-13, 13:43
yotomeczek86 piszesz ze mam kupic uzywke bez luzow i tyle tylko ze ja nie wyczowam zeby byly luzy chyba ze luzy to to ze kierownica sie blokuje ze musze ja szarpnac zeby sie ruszyla w prawo