PDA

Zobacz pełną wersję : Jak otworzyć Hondę Civic VII?

jar87
13-04-13, 21:54
Witam.

Jest to mój pierwszy post na tym forum, także jeśli temat dałem w złym dziale, to bardzo przepraszam:)

Otóż, mam pewien problem z moją Hondą Civic VII (2003)...

Stała bidulka przez zimę i padł akumulator całkowicie, bo nie ma w ogóle reakcji jak ją chcę otworzyć z pilota...Przekręcić kluczykiem moge tylko w tylnych drzwiach, ponieważ tylko tam jest zamek... Niestety tam też, zero reakcji:(

Może mi ktoś powiedzieć jak dostać się mogę do auta manualnie? tzn. jak moge otworzyć auto? Muszę się tam jakoś dostać, żeby otworzyć maskę i wymienić baterię... No chyba, że jest jakiś sposób, żeby maskę otworzyć no to już byłaby bajka:)

Bardzo Was proszę o pomoc w tej sprawie...(

Dodam tylko że moje autko to:

Model: Honda Civic VII, Hatchback
Rocznik: 2003
Rodzaj paliwa: olej napędowy
Silnik: 1700 cm³ (Moc 100 KM / 74 kW)
Skrzynia biegów: manualna
Liczba drzwi: 4/5

maciex
13-04-13, 23:19
wybij szybe

mloodzian
13-04-13, 23:34
nie kumam nie możesz otworzyć auta z kluczyka normalnie jak bóg przykazał? czy ty jesteś upośledzony? a bagażnik też ma wejście na kluczyk przecież... i można je otworzyć normalnie z kluczyka. i jak możesz mieć zamek w tylnych drzwiach a nie masz w przednich...

SajmonLP
13-04-13, 23:44
zalej zamki wpierw odmrażaczem a następnie np plynem hamulcowym (grunt nie wd40 bo wyparuje i bedzie sucho) powinny ruszyć chyba że cięgno sie wyhaczyło. jak nie daSZ RADY to mozesz odgiac ramke drzwi plasiki srubokretami a nastepnie wlozyc wyprostowane ramiaczko takie do ciuchow z tym ze metalowe z zagiętym końcem i pociagnac uchwyt od drzwi. troche gimnastyki.

owsikk
14-04-13, 00:51
Inna opcja do podniesienie auta od strony kierowcy. Ściągasz koło, odpinasz nadkole i dostajesz się do linki otwierania maski. Otworzysz i możesz naładować baterię.

A propos otwierania z kluczyka przez zamek tylnej klapy... można, ale tylko kiedy jest naładowany akumulator - przekręcenie kluczyka puszcza tylko impuls na centralny zamek. Jeśli padł aku to lipa. Tak przynajmniej jest w mojej ep3 2004

jar87
14-04-13, 09:31
nie kumam nie możesz otworzyć auta z kluczyka normalnie jak bóg przykazał? czy ty jesteś upośledzony? a bagażnik też ma wejście na kluczyk przecież... i można je otworzyć normalnie z kluczyka. i jak możesz mieć zamek w tylnych drzwiach a nie masz w przednich...

Hmm.... na chwilę obecną to ja mogę śmiało stwierdzić, że Ty jesteś upośledzony, ponieważ nie umiesz czytać ze zrozumieniem:)

Jeśli chodzi o zamek - jest tylko z tyłu:] Dlatego też podałem model auta, żebyś m.in. Ty mógł zerknąć na ten model np. za pomogą google.pl :]

@ Owsikk - masz rację. przekręcenie kluczyka nic nie pomaga. Widać, że bateria steruje wszystkim...:/ Cholera może jest jakiś inny sposób dostania się do samochodu?:(

bunkerites
14-04-13, 09:40
U mnie w EP2 bateria nie steruje wszystkim..Ostanio mialem totalnie zajechany akumulator i moglem otworzyc auto z kluczyka... Podpowiem ci zebys zadzwonil po typa co wszelakie zamki otwiera.Koszt uslugi od parunastu zlotych.Mi tak otwieral gerde w drzwiach antywlamach:)

jar87
14-04-13, 09:52
No w ostateczności będę musiał tak zrobić.

Ale cholera dziwne to jest...:/ mam jeszcze Audi, które mimo tego, że akumulator jest padnięty, otwiera się bez żadnego problemu z poziomu kluczyka...Także wydaje mi się, że jakiś inny sposób też powinien być na Hondę...

bunkerites
14-04-13, 13:44
Auta dalej nie otworzyles? Owsikk podal ci patent na otwarcie maski...

mloodzian
14-04-13, 13:50
Hmm.... na chwilę obecną to ja mogę śmiało stwierdzić, że Ty jesteś upośledzony, ponieważ nie umiesz czytać ze zrozumieniem:)

Jeśli chodzi o zamek - jest tylko z tyłu:] Dlatego też podałem model auta, żebyś m.in. Ty mógł zerknąć na ten model np. za pomogą google.pl :]

w google to Ty powinieneś zerknąć skoro masz auto z zamkiem w tylnych drzwiach a nie masz w przednich czyli albo jesteś naprawdę upośledzony kupując takie auto od kogokolwiek które z daleka wygląda na ulepa albo sam włożyłeś klamkę z zamkiem w tylne drzwi co również potwierdza, że nie myślisz...

jar87
14-04-13, 13:59
w google to Ty powinieneś zerknąć skoro masz auto z zamkiem w tylnych drzwiach a nie masz w przednich czyli albo jesteś naprawdę upośledzony kupując takie auto od kogokolwiek które z daleka wygląda na ulepa albo sam włożyłeś klamkę z zamkiem w tylne drzwi co również potwierdza, że nie myślisz...

Auto kupiła moja kobieta jeszcze przed tym jak mnie poznała.. To pierwsza sprawa. Druga to to, że jak tak filozofujesz z tymi googlami to może sam byś mi doradził cos albo i znalazł a nie jechał po mnie i wyzywal. To że zjadles miliony rozumow to nie znaczy ze jesteś aż tak zaj****...

Pomyśl dekielku jak ja mogłem klamkę zmienić? :-D Pomysl troszkę i nie osmieszaj się takimi dennymi tekstami...

piotrlyszcz
16-04-13, 21:15
rozwiązanie jest proste
podnieś lekko przód samochodu, wejdź pod niego, weź kable rozruchowe i akumulator sprawny. Znajdź ręką pod spodem rozrusznik, daj prąd na rozrusznik jednocześnie otwierając auto pilotem lub z kluczyka.
tyle
powodzenia

Maciek 1991
16-04-13, 21:16
rozwiązanie jest proste
podnieś lekko przód samochodu, wejdź pod niego, weź kable rozruchowe i akumulator sprawny. Znajdź ręką pod spodem rozrusznik, daj prąd na rozrusznik jednocześnie otwierając auto pilotem lub z kluczyka.
tyle
powodzenia

właśnie tak się to robi

owsikk
16-04-13, 21:38
rozwiązanie jest proste
tyle
powodzenia

Rozrusznik jest nad skrzynią biegów. Nie ma do niego dostępu od góry, a co dopiero od dołu przy zamkniętej masce... nie ryzykowałbym podłączania poomacku przewodów bo zwarcie narobi Ci jeszcze większego bigosu.

jar87
16-04-13, 22:02
Zrobiłem typowy włam do samochodu:) trochę gimnastyki, drucik do podważenia i auto otwarte;) Wszystko ładnie, pięknie, nic nie ucierpiało;)

Dzięki wszystkim za pomoc:)

genior
16-04-13, 23:29
teraz się zastanów po co Ci zamek w tylnych drzwiach

Lokatyy
17-04-13, 12:40
Możesz pokazać nam jak wygląda samochód z zamkami w tylnich drzwiach?