Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak napięcia w kabelku

Goldeq
13-04-13, 21:38
Witam mam następujący problem nie działa mi piszczałka od włączonych świateł to 1 ale to moze być spowodowane tym ze nie działa problem 2 , problem 2 to ze nie mam napięcia w kablu który idzie do otwarcia drzwi gdzie szukać przyczyny ?

Marcel1
13-04-13, 22:06
Bo w nim nie będziesz miał napięcia, to wszystko sterowane jest masą. Zapala Ci się światło wewnątrz po otwarciu drzwi?

Goldeq
13-04-13, 22:27
Zapala Ci się światło wewnątrz po otwarciu drzwi?

Nie :D

Marcel1
13-04-13, 22:33
Więc otwórz drzwi, odkręć ustrojstwo, które steruje zapalaniem się lampki wewnątrz, wiesz na pewno które. Odepnij kabel. Oczyść (np. nożykiem) styki, poruszaj trzpieniem i będziesz wiedział o co chodzi. Po oczyszczeniu styki zakonserwuj, np. kropelką oleju, żeby za tydzień nie było tego samego problemu :p i złóż z powrotem :) ale wcześniej sprawdź bezpieczniki :)

Goldeq
13-04-13, 22:38
ale wcześniej sprawdź bezpieczniki

Co mają do tego bezpieczniki jak wszystkie inne czujniki w drzwiach działają ?

odkręć ustrojstwo, które steruje zapalaniem się lampki wewnątrz

Hehehe żeby to było takie proste to bym na forum o to nie pytał już robiłem co mogłem i dalej nie działa , czyściłem wtyczkę , zamieniałem czujniki miejscami , czyściłem czujniki i nic

Marcel1
13-04-13, 22:42
Czyli przy reszcie drzwi czujniki działają? O tym nie wiedziałem, dlatego mówiłem o bezpiecznikach.