Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z doborem czesci civic EJ9 po swapie na B18C4

sebastanlec
13-04-13, 00:34
panie i panowie, witam
mam problem z doborem części do civica EJ9 D14A4 kiedyś a teraz wsadził tam ktoś B18C4 i heble te większe, ja tego nie robiłem i nie wiem co jest od jakiego auta, mam koledze zmienić w tym aucie przeguby zew i wahacz prawy dolny przód, wahacz pewnie jest oryginał od budy czyli EJ9, skoro silnik po swapie to powinny pół osie być zmienione i przeguby tez czyli zamówiłem od B18C4, skoro hamulce większe to piasty inne itd i teraz czy przeguby będą pasować? następna rzecz, kolega chce zmienić zawieszenie na jakieś obniżone i znów dylemat bo patrząc po zdjęciach to sprężyny ze zdjęć są inne niż tez co w aucie a szukałem sprężyn do EJ9, pomóżcie mi i odpowiedzcie na te pytania, bo kupować i odmieniać to masakra a po części jeżdżę 30km, a może powiem ze chce założyć zawias MTS ( jego wybór) i może jakiegoś linka dacie które by pasowało do tej hybrydy, pozdrawiam

sebastanlec
13-04-13, 22:49
temat przegubów załatwiony te co kupiłem były pod silnik B18C4 ale nie pasowały bo mniejszy otwór na półoś, ale do jednego modelu auta jest kilka film i ta jedna miała po prostu inne a reszta ma takie co pasują, dodam ze dowiedziałęm sie ze heble są od jakiegos accorda, i patrząc to spreżyny to są takie jak w 5 gen VTI a nie takie jak w EJ9,