Zobacz pełną wersję : osiągi 1.5 automat i 1.6-110KM
może wiecie ile ma do setki, i jak sie kształtuje spalanie w miescie?? to samo dotyczy 1.6- 110KM manuala. trafiłem w dobrej cenie oba modele i zastanawiam się nad kupnem któregoś z nich!
Civic 4 gen 1.6 110 km , czyli domyslam ze z silnikiem d16z2 , ma ok 8,5 sek / 0-100km/h.
Mialem takie auto w wersji hatchback (sedan jest ciut wolniejszy ) i przy kompletnej serii taki czas wychodzil.
Przy stozku, dolocie, przelotowym wydechu i za malych kolach mozna bylo zejsc do 7,5 sek.
I to by sie zgadzalo bo mial wtedy osiagi zblizone do seryjnego CRXa z silnikiem d16a9 , ktory ma w serii 7,5 sek.
Jednym slowem : bierze 1,6. Jest dosc szybkim autem, a jak sie mocno postarasz to zejdziesz do 7 sek (jak jeszcze na maxa odchudzisz oprocz w.w. zmian), a palic to bedzie mniej niz 1,5 w automacie.
jest jeszcze silnik A6 - 109KM
bierz 1.6 nie zastanawiaj się
ano właśnie kwestia spalanie w d16z2...jakie średnio wychodzi na mieście??
Jezdzilem roznym civicami 1,6 4 gen (sohc i dohc ; serie i po modach) .
Spalanie we wszystkich przypadkach bylo ok 7,5 litra w miescie (zima rowniez) , jezdzac ekonomicznie ale nie robiac zatoru na ulicy :)
czego nie można powiedzieć o d13b2, które chlapie benzynke na wszytkie strony:/
Jezdzilem roznym civicami 1,6 4 gen (sohc i dohc ; serie i po modach) .
Spalanie we wszystkich przypadkach bylo ok 7,5 litra w miescie (zima rowniez) , jezdzac ekonomicznie ale nie robiac zatoru na ulicy :)
ok. 8-8.5 litra w mieście :wink:
Mi pali 7,5 litra i to jest pewne.
Ale jak bym chcial to mogl by i 9 spalic.
Zalezy jak sie jezdzi, a ja dosc spokojnie jezdze w miescie.
o spalaniu było juz setki razy na forum / zamykamy bo bedzie zaraz 5 stron...