Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Spalanie B16A2+kompresor

wojtas1153
11-04-13, 19:49
Witam, nosze się z zamiarem zakupu Hondy Civic i spodobał mi się pewien egzemplarz, który wyposażony jest w silnik B16A2 i chciałbym się zapytać ile orientacyjnie spalałby silnik w takiej konfiguracji jak podał właściciel? http://otomoto.pl/honda-civic-C28627805.html

Drugie pytanie dotyczy serwisowania takiego autka, ile to kosztuje? Bo jak widać wyposażone jest w kompresor i zastanawiam się na jakim poziomie są koszty utrzymania tego auta.

Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam
Wojtek

vnv_nation
11-04-13, 20:24
Zadzwon do wlasciciela i spytaj.

Konrad84
11-04-13, 20:30
15-20 litrów przy normalnej jeździe. Poza tym, czy wiesz jak pracuje silnik z dołożonym eatonem ?

wojtas1153
11-04-13, 20:58
Jeżeli bym wszystko wiedział to bym sie nie pytał was o paradę. Także olśnij mnie. A w te 15/20 litrow przy spokojnej jeździe to nie chce mi sie wierzyć.

vnv_nation
11-04-13, 21:07
Jeżeli bym wszystko wiedział to bym sie nie pytał was o paradę. Także olśnij mnie. A w te 15/20 litrow przy spokojnej jeździe to nie chce mi sie wierzyć.

Jak planujesz kupic tego typu auto i zastanawaisz sie czy bedzie cie stac na jego utrzymanie to calkowicie sobie odpusc i kup auto typowo cywilne.
Swoja droga, czemu po prostu nie zadzwonisz do sprzedajacego i nie spytasz go o te rzeczy?

odie
11-04-13, 21:17
Z ogłoszenia wynika, że auto jest z naszego forum, nawet jest podany link do tematu w którym jest opisane. Wątek ma 30 stron, także lekturę masz na cały wieczór. :-)

wojtas1153
12-04-13, 15:02
Proszę was skończcie z tym, że jeżeli ktoś się pyta ile to auto spali czy jakie sa koszty jego utrzymania to ma sobie odpuscic taki samochod bo z tych waszych glupich gadek wynikalo by ze taki samochod sa w stanie utrzymac tylko ludzie zarabiajacy od 20tys w gore, a tak w praktyce nie jest, bo malo kto z mlodego pokolenia, pokolenia studentow zarabia po 20 tysiecy, a zwroc uwage ze takie samochody w 99% maja studenci/ludzie przed 30-stka.

Seba27
12-04-13, 15:52
b18y8 z Eatonem M62 nie wystrojone pali 18.
Po strojeniu 12-14 w zaleznosci od nogi
Wiadomo, jak bedzieta deptac do odciecia to nie dosc ze 25 mysle spokojnie wciagnie to jeszcze beda uszczelki, przeguby, sprzeglo i inne *******eczki ktore sie wysypuja przy deptaniu. Spalanie i eksploatacja zalezy w duzej mierze od wyobrazni...
No i umiejetnosci pohamowania sie ;)
Niemniej tanszej mocy i przyspieszenia niz Honda nie kupisz - ceny czesci do niemieckich fur potrafia zabic...

wojtas1153
12-04-13, 16:29
b18y8 z Eatonem M62 nie wystrojone pali 18.
Po strojeniu 12-14 w zaleznosci od nogi
Wiadomo, jak bedzieta deptac do odciecia to nie dosc ze 25 mysle spokojnie wciagnie to jeszcze beda uszczelki, przeguby, sprzeglo i inne *******eczki ktore sie wysypuja przy deptaniu. Spalanie i eksploatacja zalezy w duzej mierze od wyobrazni...
No i umiejetnosci pohamowania sie ;)
Niemniej tanszej mocy i przyspieszenia niz Honda nie kupisz - ceny czesci do niemieckich fur potrafia zabic...
I wlasnie o taka odpowiedz mi chodzilo, dzieki bardzo kolego, cenne konkrety a nie takie bezsensowne gadanie.

Konrad84
12-04-13, 19:48
b18y8 ? co to ? Jak można jeździć nie wystrojoną b serią z kompresorem ? Miałem taki silnik w V genie. Rekord spalania na torze 40 litrów....
Jeżeli chcesz wiedzieć jak pracuje b seria z eatonem wpisz to w youtube, a najlepiej zrób to tak jak każdy człowiek kupujący samochód. Jedź, obejrzyj, przejedź się.

TomiNeo
12-04-13, 20:20
Mam B16A2 z M62 na zlot zeszłym roku jak jechałem z wyłączonym SC to spalanie wyszło w trasie 6,7 przy spokojnej jeździe. Po mieście jak jeździłem z włączonym to nigdy nie przekroczyło mi 11/100 średniego więc tragedii nie ma. Przy upalaniu non stop powyżej 15l/100km nie problem wejść ale to trzeba dobrze upalać.
A dźwięk kompresora albo się lubi albo nie.

wojtas1153
12-04-13, 22:29
Ja jestem mlody takze dzwiek kompresora czy turbiny to dla moich uszu jest jak muzyka, tak samo lubie wydechy ktore daja o sobie znac. Tylko zastanawia mnie czy jezeli bede mial silnik z kompresorem to mnie koszty utrzymania nie zabija.