PDA

Zobacz pełną wersję : Elektryczne szyby tył.

gizmo
14-12-07, 13:15
honda civic 5D z 97r silnik D14A8E
posiadam cały zestaw do montażu elektryki na tył (szyby)
szukam pomocy jak to zrobić, wszystko mam w kawałkach i muszę to złożyć do kupy, odpowiednio podłączyć
czy ktoś może mi w tym pomóc lub polecić jakiegoś elektryka, który kto zrobi
Poznań i okolice

Gruszka
14-12-07, 15:20
Witaj Maciek,

Moim zdaniem podlaczenie i montaz szyb elektrycznych z tylu jest bardzo proste, tylko czasochlonne. Jesli nie masz dwoch lewych rak, to sobie na pewno poradzisz a przy okazji zaoszczedzisz pare groszy.

Wystarczy:
1.Przejrzec manuala i wydrukowac strone ze schematem podlaczenia elektryki szyb.
2.Puscic 3 przedwodowa wiazke (zasilanie "w gore", masa, zasilanie "w dol") do jednych i drugich drzwi (bez wyjecia foteli sie nie obejdzie).
3.Doprowadzic zasilanie do podlokietnika (ale nie koniecznie).
4.Zdjac boczki, wymienic mechanizmy (szybe wystarczy tasma klejaca utrzymac przez chwile w pozycji zamknietej), podpiac kabelki, zlozyc wszystko do kupy.

Robota na pol dnia, ale warto :)

Pzdr.

adaki
19-02-08, 18:24
Witam.
Przymierzam się do montażu elektr. szyb z tyłu. Wg manuala do każdego silniczka jest osobny bezpiecznik. Mam pytanie czy jest możliwość dołożenia brakujących bezpieczników w skrzynce?
Z góry dziękuję za wszelkie uwagi i porady związane z montażem elektr. szyb z tyłu.
Pozdrawiam

Gruszka
19-02-08, 20:54
Mozliwosc pewnie jest, tylko roboty bedzie troche wiecej :) Gdyby Ci sie nie chcialo, mozesz smialo podlaczyc obie tylne szyby pod zasilanie/bezpiecznik jednej z szyb przednich.

jjurgiel
19-02-08, 22:45
mozesz smialo podlaczyc obie tylne szyby pod zasilanie/bezpiecznik jednej z szyb

czy mocowo ma to jakiś zapas? to znaczy czy można włączać wszystkie trzy silniczki jednocześnie?

Gruszka
20-02-08, 08:03
Mozna, testowalem wiele razy otwieranie/zamykanie trzech szyb podpietych pod wspolny bezpiecznik jednoczesnie i bylo bez problemu.

skolopendra
20-02-08, 08:30
czy jest możliwość dołożenia brakujących bezpieczników w skrzynce?

zasilanie weź z pod bezpiecznika jednego ze silniczków ,bezpiecznik zamontuj na przewodzie
zasilającym tył
są sprytne oprawy do takiego właśnie sposobu montowania ,solidne a i każdy silnik miał będzie ochronę
;)