Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic Coupe 1.5 16v uszczelka pod głowicą

Speed_JDM
10-04-13, 23:11
Witam. Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość.

Mianowicie mam Honde Civic Sport Coupe 1.5 16v Automat, od pewnego czasu zaczęło mi ubywać płynu chłodniczego, i auto zaczęło kopcić bardzo mocno białym dymem, z tego co się oriętuję to uszczelka pod głowicą padła i tu pytanie do was, naprawiać to ? czy może wymienić jakimś niedrogim kosztem silnik na V-tec 1.6 wraz z manualną skrzynią biegów ? Co było by mi wtedy potrzebne z tego co czytałem to no wiadomo silnik, skrzynia, drążek zmiany biegów, komputer. czy coś jeszcze ? proszę o pomoc i jeszcze raz o wyrozumiałość :D. Pozdrawiam.

adrian11
11-04-13, 09:52
Odnośnie twojego problemu to albo wydmuchało uszczelkę albo jest pęknięta głowica. Co do swapa to na pewno aparat zapłonowy będzie ci jeszcze potrzebny.

Speed_JDM
11-04-13, 13:42
Hmm.. to już gorsza wiadomość..

Zrzuce dziś głowice zobaczę co tam się stało.

Seba27
12-04-13, 15:44
Generalnie tak, komplet uszczelek, rozrzad, robienie glowicy, nowe plyny swiece etc. ok 1000zl bez robocizny. Nadzieja ze padla sama uszczelka ale glowice tez bedzie trzeba oddac na szczelnosc chyba ze oczy ci pokaza mikropekniecia w HD ;) bo jak tak to 200zl w kieszeni. Jak glowizna kijowa to moze odrazru inna, moze z z6?
W przyszlym miesiacu mialbym caly taki zestaw dla ciebie jezeli blok trzyma kompresje i nie musisz wymieniac dolu. A jak pali olej to wtedy swap wydaje sie rozsadniejszy

kruczekvu
12-04-13, 16:39
albo wydmuchało uszczelkę albo jest pęknięta głowica.
Do pęknięcia głowicy daleko bo żeby ją w benzynie załatwić to trzeba być zdolnym i katować auto długo bez płynu
Najpierw trzeba czapkę zdjąć i wtedy wiadomo co poszło

adrian11
12-04-13, 19:19
Do pęknięcia głowicy daleko bo żeby ją w benzynie załatwić to trzeba być zdolnym i katować auto długo bez płynu
Najpierw trzeba czapkę zdjąć i wtedy wiadomo co poszło

Wiadomo, że bez oglądnięcia niczego nie będziesz pewny.

Speed_JDM
13-04-13, 16:02
Panowie Honda już śmiga tak jak trzeba :) Było robione planowanie, wymienione wszystkie płyny, rozrząd świece uszczelki.
Co do brania oleju to nie brała mi i nie bierze :P.
Dzięki za pomoc, temat do zamknięcia.
Pozdrawiam