Zobacz pełną wersję : Przegub zewnętrzny, pomoc w wyborze.
Witam, tak jak w temacie potrzebuje kupić sb przegub zewnętrzny do mojej Hondy Civic MB2 5D. Nie mam ABS. Problem polega na tym że w InterCarsie nie mają bez ABS a na allegro też praktycznie nic nie ma jeśli chodzi o przegub bez pierścienia ABS. Proszę o pomoc gdzie mogę taki w miarę dobry przegub kupić żeby trochę na nim pojeździć. Chcę wydać do 100 zł. Z góry dzięki.
Chcę wydać do 100 zł.
Do stówy nic dobrego nie będzie
Do brata zakładałem taki http://allegro.pl/przegub-zewnetrzny-nkn-honda-civic-95-01-i3103062617.html
Ale klientom również takie montowałem i nic się nie dzieje
http://allegro.pl/przegub-zewnetrzny-honda-civic-v-1-4-1-6-97-01-i3114628006.html
Kurcze ten Pascal byłby dla mnie spoko ale jest on do V gen. A ja mam VI gen. To jest to samo ?
Wrzuciłem pierwsze na szybko co znalazłem
Zobacz na allegro
Hondziarz84
10-04-13, 18:26
Ja mam kiepskie przejścia z przegubami Pascala. Na wiosnę zeszłego roku wymieniałem i z miesiąc temu zaczęły się odzywać więc około 20 tys km wytrzymały.
Podałem koledze do 100 zł jak chciał
Opinie moją już zna i osobiście wolę dać więcej za coś pewnego niż mało i za jakiś czas robić drugi raz
Kurcze wiem że lepiej dać więcej za lepszy, ale ja nie mam aż tyle pieniędzy na niego :( a jeździć się już tak nie da, dlatego chciałem możliwie najlepszy w tej cenie :/
I pytanie, bo głównie przeguby z pierścieniem ABS są, a on nie jest mi potrzebny. Przeczytałem że to nie ma znaczenia czy jest z tym pierścieniem czy bez. Jak to wygląda w praktyce?
Nic na allegro nie znalazłem do mojej Hondy bez zębów ABS :/
JPN i Pascal to przeguby które srednio wytrzymują rok przy spokojnej jezdzie wiec , bez pierscienia nie bedzie abs -u ale nie wiem czy przypadkiem nie mozna przelozyc pierscienia z przegubu na przegub ale co do tej kwesti musza sie wypowiedziec ludzie którzy tak juz robili lub maja wiekszą wiedze niz ja ;)
pozdr
Hondziarz84
10-04-13, 23:18
Nie doczytałem, że chodzi o przegub do 100zł:) Ja za swój chyba dałem 90zł. Właśnie mogłem swoje dobić niedawno bo mi osłony pękły i kilka dni tak jeździłem. Poprzednie nie
wiem jakiej były firmy ale ja 2 lata na nich jeździłem i poprzedni właściciel chyba też dość długo. Ale niestety do 100zł to przeguby najlepsze nie będą.
Na chwile obecną mam do wyboru Pascala i Japan Line. Nic innego nie udało mi się znaleźć, co byście wybrali ? ;>
Dobra kupiłem już przegub Metelli z koronką ABS. Jest w podobnej cenie do Pascala ale jest włoski i z tego co czytałem to ma dobre opinie :)
Pojeździsz na tym
To że masz z koronką od ABS-u to pikuś bo on w niczym nie przeszkadza
Hondziarz84
12-04-13, 20:33
A z ciekawości ile ten przegub kosztował? Bo też niedługo będę te Pascala wymieniał i poszukuje jakiś sprawdzonych żeby za rok znowu nie robić:)
ja zapłaciłem 120 zł po utargowaniu dyszki :P
za 180 można kupić NKN ale bez pierscienia ABS który można przełożyć. Pascal to shit.
za 180 można kupić NKN ale bez pierscienia ABS który można przełożyć. Pascal to shit. ja niestety nie znalazłem za taką cene. Jedynie był za 260 zł w Intercarsie. Z tego co patrzyłem i szukałem to owszem można coś taniej wyrwać ale akurat do mojej wersji silnikowej auta nie znalazłem. Mam nadzieje, że na tym Metelli pojeżdżę trochę.
W naszych angielkach przeguby są takie same - nawet w TD . Chyba że ktoś kiedyś wymieniał całość z np: ej. Kupić NKN można w necie http://jdmshop.eu/index.php?route=product/search&filter_name=nkn w IC to wszystko drogie - tam opłaca się kupować jak się ma znajomego co nałoży zniżkę na jakiś warsztat... .