Zobacz pełną wersję : Kod koloru ...
Witam,
zakupilem niedawno honde civic ej9 d14a4. Sa na niej zarysowania, ktore chce zamalowac. Nie wiem jednak ktora z cyfr na tabliczce znamionowej to kod koloru. Jest tam kilka ciagow znakow z ktorych za pomoca neta rozszyfrowalem tylko VIN. Ciag w ktorym moglby sie znajdowac kolor to e6*93/81*0006*00. Jej kolor to czarny metalik ale gosc w sklepie chcial numer ... poza tym jedna klema aku jest strasznie zasyfiona i aku niezbyt mocny. Ponoc stal ze 3 miechy bo dziewczyna nie miala potrzeby jezdzic wiec chce to zaczyscic i naladowac aku. Ktora kleme odpiac pierwsza, ponoc minus ale pytam w razie czego i czy przy prawidlowym odpieciu nic sie nie stanie z kompem ??
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Tomek
A na wnęce drzwi kierowcy nie ma naklejki z kolorem?
tam gdzie jest tez naklejka z cisnieniem w kolach
w 5 genie tak jest
skolopendra
13-12-07, 21:24
w 6 jest tak samo
dokładnie nad nią
tam gdzie jest tez naklejka z cisnieniem w kolach
dzieki
lapie sie za latarke i ide sprawdzic.
a z tym aku ... czy moge bez ryzyka problemow z kompem odpiac klemy i podladowac aku ??
skolopendra
13-12-07, 22:11
ponoć minus
ja odpinałem wiele razy i było ok
Dzieki,
znalazlem kolor na wnece drzwi pasazera.
A tak nawiasem mowiac ciekawe czy da sie moja hanie tez podkrecic do 118KM.
Tylko czy jest jak dla mnie sens przy przebiegu 168 tys podkrecanie silnika??
A jak ze spalaniem po takiej operacji ??
pozdrawiam
Nie wiem jak z czarnym kolorem, ale osobiście to proponowałbym sprawdzić czy ten kolor dobrany po numerze będzie się zgadzał z tym co masz na aucie obecnie. Bo kolor z biegiem lat troszke się zmienia. Mnie tak pomalowali błotnik kupując lakier po numerze i teraz mnie czeka na wiosne malowanie od nowa ale już na własny koszt.
A co do kręcenia to co to za silnik masz ??
Jesli o kolor chodzi to ja tylko rysy chce zatuszowac na krawedziach dachu nad drzwiami. Sa glebokie ale niewielkiej powierzchni Wiec nawet jak odcien sie lekko nie zgodzi to nie bedzie widac. Silniczek d14a4. Nie spodziewalem sie po 1.4 takiego kopniaka. Jezdzilem golfem V z 2007 z 1,4 i honda bije na go na glowe mimo, ze 11 lat starsze :aloha: ale 28 konikow wiecej by nie zaszkodzilo.... najpierw musze przejechac pierwsze kilkaset i zobaczyc co to wogole jest za sprzet, ta moja hania. narazie chodzi piekniusio ...
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw 13 Gru, 2007 ]
A wlasciewie to opisze moj problem z lakierem...
do mojej Hondy probowano sie wlamac. Zanim jeszcze ja bylem jej wlascicielem.
Ma wiec nad drzwiami wgiecia i zdarcia lakieru do golego ktore mogly powstac na skutek wbijania tam jakiegos rodzaju druta (w celu odgiecia drzwi) - planuje na nie po prostu naniesc lakier tego samego koloru ??
Dodatkowo sa nad klamka wgiecia pewnie po kolanie (te pozostawie bo nic nie moge z nimi zrobic).
Pozatym lewy bok zostal celowo przez kogos porysowany - mam zamiar zapastowac te rysy specjalna pasta koloryzujaca, ktora kupielm w tym celu.
Jesli ktos ma doswiadczenie w naprawianiu podobnych uszkodzen to poprosze o jaies rady...
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie 16 Gru, 2007 ]
...