PDA

Zobacz pełną wersję : Jak wyciągnąć reflektory po odkręceniu wszystkich śrub mocujących?

tronik1
09-04-13, 18:49
Koledzy problem polega na tym, że reflektor w żadną ze stron nie da się wyciągnąć. Nie mieści się i wadzi albo dolną częścią albo przy kierunkowskazie? Zdemontowałem zderzak wszystko rozgrzebane. Odkręciłem śrubę mocującą po lewej stronie (patrząc od przodu na reflektor) dwie górne oraz jedną w szynie po prawej stronie. Przecież do wyciągania reflektorów nie trzeba ściągać błotników ?

Czy jest coś o czym zapomniałem wyciągając reflektory? Proszę pilnie o pomoc.

MM63
09-04-13, 20:56
Ja mam przedlifta, nie wiem, czy pomogę: ja sciągałem zderzak i odkręcałem taki element przykręcany do pasa przedniego dwiema śrubami, znajdował się on pod lampą. Wtedy reflektor wychodził bez problemu.

Sprezyna
09-04-13, 21:19
Ja mam przedlifta, nie wiem, czy pomogę: ja sciągałem zderzak i odkręcałem taki element przykręcany do pasa przedniego dwiema śrubami, znajdował się on pod lampą. Wtedy reflektor wychodził bez problemu.

Niestety tak samo w polifcie, lampy sa podtrzymywane przez wzmocinienie pasa przedniego. Trzeba sciagnac zderzak i odkrecic owe wzmocnienie.

MM63
09-04-13, 22:14
Niestety tak samo w polifcie, lampy sa podtrzymywane przez wzmocinienie pasa przedniego. Trzeba sciagnac zderzak i odkrecic owe wzmocnienie.

Więc sprawa prosta: odkręcić zderzak i ten element pasa przedniego. Jest trochę roboty, ale lepsze to niż się szarpać z lampą.

MikeFoto
10-04-13, 09:47
Przerabiałem kiedyś ten temat. Bez zdjęcia zderzaka i odkręcania pasa przedniego lampa nie wyjdzie.