Zobacz pełn± wersję : wystajace druty w przednich fotelach jak wymienić g±bki help
Witam mam do was takie pytanko w przednich fotelach w civicu V gen wyszly mi druty mianowicie chodzi mi o miejsca gdzie fotel trzyma na boki :( jak naprawic taki fotel bez pomocy tapicera bardzo bym prosil o pomoc o ile taka naprawa jest oczywiscie mozliwa :) z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam :afro:
ja bym poszukal nowych foteli w uzywce
kole¶ wymień fotele ja kupiłem z coupety w super stanie i jest git naprawianie wychodzi drożej.mnie ten interes z przesyłk± kosztował 180 zeta za dwa foteliki w super stanie.dorwij co¶ od chłopaków albo na allegro,a najlepiej daj ogłoszenie na stronce że szukasz i pewnie któ¶ sie zgłosi!! :d pozdro
skolopendra
13-12-07, 21:14
jak naprawic taki fotel bez pomocy tapicera bardzo bym prosil o pomoc o ile taka naprawa jest oczywiscie mozliwa
pewnie
wystarczy wzi±ć kleszczyki ryjkowe ;)
chwycić sprężyny ,wcisn±ć do ¶rodka i obkręcic i zagi±ć
resztę zeszyć
ale lepiej
dorwij co¶ od chłopaków albo na allegro,a najlepiej daj ogłoszenie na stronce że szukasz i pewnie któ¶ sie zgłosi!!
Jeżeli materiał masz w porzadku, a przerwana tylko g±bka pod spodem, to jest sposób na naprawienie, i to całkiem niezły.
¦ciagasz materiał z oparć - oważaj na sprężyny, które przytrzymuj± materiał aby go ładnie ¶ciagn±ć, bo łatwo je przeoczyć i rozciagnać.
Następnie układasz rozdart± g±bkę tak jak powinna leżeć, od tyłu fotela ( pod g±bkę tę na podtrzymaniach bocznych) psikasz piankę budowlan±. i przytrzymujesz g±bkę, aby była w odpowiedniej pozycji.
Pianka ma być pod g±bkę, jak podpora, nie jako ł±czenie (delikatnie można posmarować aby złaczyć g±bkę, ale pianka będzie j± trzymać od spodu, wiec zbytnio takiej potrzeby nie ma).
Rozwi±zanie jest dobre i tanie, po prostu fotele s± kiepsko rozwi±zane, bo pod tymi trzymaniami bocznymi jest jeden drut, na którym g±bka się opiera, więc wcze¶niej niż póĽniej się przetarga. Można tę metodę stosować także zapobiegawczo. Pianka po prostu służy tu za podporę dla g±bki, dzięki temu g±bka ma oparcie na znacznie większej pł±szczyĽnie.
Jedyna uwaga, to trzeba uważać na piankę, użyć rękawiczek i zasł±ć materiały, bo jak co¶ się ni± pobrudzi to nie do wyczyszczenia, na rękach też. Pianki nie walić za dużo, bo ona trochę ro¶nie, ma tam gdzie uj¶ć, bo miajsca między g±bkami jest sporo, dlatego trzeba przytrzymać rozerwanie, aby się nie rozeszło.
tu jest opis ze zdjeciami: http://www.dagg3r.republika.pl/fotele.htm
nie bede zakladal nowego tematu a spytam tu czy da rade przełozyc fotele z preludy albo integry do civica V d15b2 ??
nie bede zakladal nowego tematu a spytam tu czy da rade przełozyc fotele z preludy albo integry do civica V d15b2
Był taki temat na forum napisany przez Lcfr-a. Użyj opcji :szukaj: