Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wtryski

maciej29
13-12-07, 01:16
nie wiem czy byl ten temat mam takie pytanie jako ze mam setup turbo grabowskiego to mam 2 wtryski dodatkowe chce to sciagnac ale musze zastapic 4 seryjne na wieksze i teraz moje pytanie jakie to musza byc z jakiego auta (chodzi tez o silnik tego auta )

chce zamontowac wieksze wtryski i wystroic tak jak trzeba :d

crxd16
13-12-07, 08:56
prawie kazdy japonczyk, niaktore hyundje i fordy

prawie kazdy japonczyk, niaktore hyundje i fordy; musi byc zasilany paliwem od gory (bo niektore sa zasilane z boku), najpopularnijsze wieksze wtryski stosowane w pl sa to wtryski DSM (z eclipsa), nissana 200sx i forda probe 2,2 turbo, czy hondy prelude 2,2 vtec, jedyny problem to przewaznie rozwiercenie o-ringow w kolektorze

seryjne 240 hondowskie starczaja na 190km

Pati
13-12-07, 12:51
do soft turbo starczają wtryski z probe 2.2 turbo. 310cc wydajności obskoczy do 210 koni, a nie potrzeba nic modyfikować. kusisz kupić z wtyczkami i je przelutować.

maciej29
13-12-07, 19:23
ale ja planuje wiencej koniow dlatego pytam jakie i od czego

skolopendra
13-12-07, 19:25
:szukaj:
.......................... :bicie:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=28174

maciej29
13-12-07, 19:28
:szukaj:
.......................... :bicie:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=28174

nie spamuj

NoName
13-12-07, 21:13
powinno trochę pomóc

http://injector-rehab.com/issg/

Pati
13-12-07, 23:22
więcej to ile? blok się czasem rozpada przy 250. korby troche wcześniej.

maciej29
14-12-07, 01:59
na tyle ile sie da bez zakucia

Pati
14-12-07, 11:11
no to ile? wiesz kiedy przestać podkręcać doładowanie?

maciej29
14-12-07, 11:19
no to ile? wiesz kiedy przestać podkręcać doładowanie?

nie wiem ale pewnie mi podpowiesz :d

Pati
14-12-07, 12:57
Twój tuner na pewno Ci podpowie. a jak nie to na szczęście D16Z6 drogie nie jest :D

maciej29
14-12-07, 13:00
Twój tuner na pewno Ci podpowie. a jak nie to na szczęście D16Z6 drogie nie jest :D

jesli nie masz nic do powiedzenia nie nabijaj sobie postow

!markos
14-12-07, 16:31
tym glupim postem chciales dac nam do zrozumienia, ze twoj tuner nie wie jakie jest bezpieczne doladowanie dla tego silnika i my ci to mamy powiedziec, a ty im przekazesz i takie ci ustawia? a moze chcesz na sile popsuc instalacje i zdlubac cos po swojemu? w takim razie w obydwu wypadkach polecam 1.3 bara. szerokosci!

:lol:

maciej29
14-12-07, 17:11
zalozylem ten temat nie tylko dla mnie a tu sie robi ot

QowaX
14-12-07, 18:08
skoro masz zestaw grabowskiego to czemu nas sie nie zapytasz ??
popierwsez to zaznacz !! ze kupiles gotowy samochod z zestawem grabowskiego

ps. tak do wiadomosci pewnego pana to nieszukamy pomocy odnosnie ile wytrzyma z6 ani inni silnik bo niestety taka wiedza zostalismy juz obdazeni (zreszta niejest to wiedza jaka sie mozna szczycic) i wzupelnosci niemusimy sie pytac takiego znawcy ani robic jakies podchody i podsylac inne osoby

Pati
14-12-07, 23:11
jesli nie masz nic do powiedzenia nie nabijaj sobie postow
:lol: :moja glowa: :spie:

!markos
16-12-07, 14:38
niemusimy sie pytac takiego znawcy ani robic jakies podchody i podsylac inne osobynawet przez chwile nie mialem watpliwosci, ze jest dokladnie tak jak mowisz, ale sam przyznasz, ze posty wlasciela robia z was troche ciamajdy.. zamiast konkretnie spytac tunera, to rzuca watek na forum. z dupy co nie?

QowaX
16-12-07, 15:44
nawet przez chwile nie mialem watpliwosci, ze jest dokladnie tak jak mowisz, ale sam przyznasz, ze posty wlasciela robia z was troche ciamajdy.. zamiast konkretnie spytac tunera, to rzuca watek na forum. z dupy co nie?

On kupil gotowy samochod z naszym zestawem i my niejestesmy jego tunerem (bo nigdy nie widzielismy wlasciciela na oczy poprzednika owszem)
mozemy byc serwisantem tego zestawu bo jak inaczej mozemy to nazwac .
Szukajac pomocy u tutaj moze mysli ze niekazdy musi placic za usluge podnoszenia mocy byc moze dowie sie jak to zrobic tutaj i bedzie to usługa za free ...

!markos
16-12-07, 15:56
Szukajac pomocy u tutaj moze mysli ze niekazdy musi placic za usluge podnoszenia mocy byc moze dowie sie jak to zrobic tutaj i bedzie to usługa za freewiesz jak takie tematy sie czasem koncza ;) pokreci srubka i kabooom :aloha:

Pati
16-12-07, 15:59
chętnie popatrzę* jak ktoś na czuja bedzie podnosił doładowanie :)

* - z odpowiedniej odległości. żeby odłamkiem nie oberwać :D

skolopendra
16-12-07, 16:17
z odpowiedniej odległości. żeby odłamkiem nie oberwać

ja już słyszę świst tłoków ;)

QowaX
16-12-07, 16:52
generlanie z6 sa nie drogie wiec jak spiewal Stuhr krecic srubka kazdy moze

Pati
16-12-07, 17:39
dokladnie. dobry silnik do nauki kręcenia śrubką ;)

maciej29
16-12-07, 22:30
dokladnie. dobry silnik do nauki kręcenia śrubką ;)
podoba mi sie bardzo malo inteligetne wypowiedzi skad chlopie wiesz kto to bedzie robil i czy sie zna powstrzymaj bajerke w moim kierunku bo nie jest to smieszne ani nie wnosi nic do tematu

!markos
16-12-07, 23:47
skoro zadajesz takie pytania, to mozna zupelnie spokojnie zalozyc, ze ktos kto bedzie to robil - nie wie co tak wlasciwie ma zrobic. nie widzisz tego? pytales w ogole swojego tunera o to, o co pytasz tutaj? bo skoro mowisz, ze wiedza co maja robic - to po co w ogole o cos pytasz?

pytales o wtryski - dostales odpowiedz
pytales ile mozna bez zakucia - dostales odpowiedz, ze blok moze rozleciec sie przy 250 koniach, korby nawet wczesniej

i nie wyciagasz zadnych wnioskow z tych odpowiedzi, a do tego brniesz dalej i masz wszystkich za debili. bez kitu takich to sie powinno odstrzelic :/

maciej29
16-12-07, 23:56
w moim pierwszym poscie pytalem jakie wtryski a tu sie odp nie na temat ze napisane jest ze turbo grabowskiego to nie znaczy ze on bedzie robil chyba jasno i wyraznie jest ze sciagam jego setup

Pati
17-12-07, 13:32
no to odpowiedz na Twoje pytanie brzmi: top feed. a czy beda saturated czy peak and hold to nie ma już znaczenia. tak samo czy beda low czy high impedance.
wydajnosc sobie musisz policzyc do oczekiwanej mocy. plain and simple.
z Twoich postów natomiast wynika że nie wiesz kto czym i jak ma to tobie zrobić ani na ile tej mocy odkręcić.

maciej29
17-12-07, 15:21
wiem kto i co tylko chce miec swoj wklad w to dlatego sam szukam wtryskow wstepny afr byl mierzony wiec narazie jest spoko bedzie powtorka mierzenia przed finalem