PDA

Zobacz pełną wersję : Cieknąca chłodnica

m@ciek
12-12-07, 19:57
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/60e02391ddf8d074.html (http://)

Więc tak jak w temacie mam problem z cieknącą chłodnicą ,nie wiem czy to jest oryginalna czy nie bo auto kopiłem 1/2roku temu a na chłodnicy jest naklejka ewidentnie z polska datą gwarancji cieknie w tym miejscu link z dokładnym wskazaniem cieknie z łączenia tam z pod plastiku ewidentnie chłodnica nie wiem czy jest jakoś rozbieralna czy jakaś uszczelka tam jest
doradźcie czy można to jakoś naprawić czy tylko wymiana :nowa polski zamiennik / czy lepiej używany oryginał bo mnie sie wydaje że lepiej oryginał nie mam przekonania do polskich zamienników

[ Dodano: Sro 12 Gru, 2007 ]
chłodnica (http://maciek41.fotosik.pl/albumy/329827.html) poprawny link

mozes
12-12-07, 22:16
zdemontuj ją i daj kolesiom którzy spawają chłodnice to ci powiedzą czy warto naprawiać czy kupić nową.
Ja używki bym akurat nie brał bo oryginał będzie miał też 10 lat i może ci padnie za pół roku a może i nie a nowa to zawsze nowa - mkasz chociaż gwarancję przez rok.
Pozdr

shantillas
12-12-07, 22:24
Sprawdź dokładnie skąd Ci ten płyn ucieka, czy z rurek czy może spod mocowania obudowy do chłodnicy. Znajomy tak kiedyś miał, że mu leciało spod uszczelki obudowy bo ta nie była dobrze dociskana, przy większym ciśnienieniem tryskało na wszystkie strony. Skończyło się na wymianie na nową.
Oryginalne chłodnice lubią szybko gnić wiec kupno używki mija sie z celem bo znowu będziesz musiał wymieniać Ja u siebie wymieniałem mc temu oryginalną bo była już przegniata na polski zamiennik i jak narazie daje rade.

m@ciek
12-12-07, 22:38
No cieknie z pod plastiku mocowanie chłodnicy zaraz pod rurą co idzie do silnika tą u góry wszystkie weżre są szczelne
też tak myślę że trzeba będzie wymieni na nową dzięki

TOMEK840123
12-12-07, 22:48
Nie rozczulaj się tylko odrazu nową wrzucaj !!

matss17
26-12-07, 22:28
4 miesiące temu miałem w wyrównawczym ponad znaczek max płynu a teraz mam miedzy min a max?? Czy to oznacza że może być wyciek czy to normalny ubytek??

TOMEK840123
26-12-07, 22:34
4 miesiące temu
A sprawdzałeś na zimnym silniku czy na ciepłym ?? :bicie:

Frydzio
26-12-07, 23:40
z tego co wiem, plynu wogole nie powinno ubywac, w nowych fordach na przyklad w ASO mowia ze plynu nie wymienia sie do śmierci :aloha: (chodzi o forda), tak czy owak u mnie tez minimalnie zjezdza, nie wiem co sie z nim dzieje bo wszystko ejst tiptop, ale przez kilak miechow z 1-2cm spado

dolszym
26-12-07, 23:49
Jak nie jest duży wyciek to proponuję uszczelniacz. Ciekło mi na dolnym łączeniu aluminium z ramką plastikową - wsypałem troszkę uszczelniacza (1/4 opakowania - wiórki aluminiowe firmy K2) i jest suchutko. Już nie w pierwszym aucie mi sie tak udało "naprawić" chłodnice;)

matss17
27-12-07, 11:08
4 miesiące temu
A sprawdzałeś na zimnym silniku czy na ciepłym ?? :bicie:

Na ciepłym jest między max a min 2/3 a na zimnym 2/4

Dodam że chłodnica została wymieniona 2 miesiace przed kupnem przezemnie auta takze ma pół roku

[ Dodano: Pią 28 Gru, 2007 ]
Wszystko jest OK jak dzisiaj pożadnie ją zagrzałem i sprawdziłem stan w zbiorniczku to było max.. podejżewam jednak ze termostat do śmieci bo długo się grzeje z jak jej właduje wysoki bieg i jade na wolnych obrotach np z góry to zaraz wskazówka opada na 2/4