PDA

Zobacz pełną wersję : POMOCY !! Sożek Honda Civic VI :) Jak Go Dobrze Założyć

Pacio
07-04-13, 20:36
Witam jestem tu nowy więc jeśli był temat to przepraszam . Ale mam takie pytanie założyłem dzisiaj stożek i niewiem jak głeboko wsadzić w niego rure ;/ moja Honda jest to 1.4 90km na LPG i chce aby to dało efekt. Chodź za bardzo się na tym nie znam :(( dodał bym zdjęcie lecz nie wiem jak wrzucić na stronę xD

Gozdo
07-04-13, 20:43
nie mam pytań...ale ok kolega też ma taki silnik 1.4 w sumie ja też ale bez gazu, no ale kolega też stożek dorwał ale on musiał robić regulacja gazu po założeniu a założenie stożka na rurę tak żeby się trzymał ... nie wiem jak inaczej napisać wsadź z 2-3 cm i opaską zaciśnij czy coś. Na moc nie licz może jedynie to lepiej będzie brzmieć silnik u mnie nawet kolektor z z6 za bardzo nie dał odczucia na + mocy po prostu kompa nie możesz stroić w 1.4 i to najbardziej blokuje.

Maskunt
07-04-13, 22:25
Fajnie by było gdybyś się przywitał w odpowiednim miejscu.
Fajnie by było gdybyś przygodę na forum zaczął od przeczytania największych tematów, które są ogromnym źródłem wiedzy, wiedziałbyś wtedy, że zakładanie stożka do seryjnego d14 nie niesie za sobą żadnych pozytywnych zmian.

A co do samego pytania: pomyśl jak zbudowany jest stożek, czym jest i jaki będzie efekt jeśli wsadzisz rurę do końca albo do połowy.

Rudy_
08-04-13, 00:02
czym jest i jaki będzie efekt jeśli wsadzisz rurę do końca
no przecież to daje z 10KM więcej niż zamontowanie go 2-3 cm, nie wiedziałeś?

xandu
09-04-13, 07:32
słabiutko, spodziewalem sie wiekszej szydery ;)

a co do tematu to jaka masz instalacje gazowa kolego? sekwencje czy tzw. kuchenke?